Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Βενιζέλος: Τώρα, να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί

Ομιλία Βενιζέλου σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την υγεία. Είπε «Όχι νέο μνημόνιο, όχι τρόικα πέρα από τα συμφωνηθέντα»

«Όχι νέο μνημόνιο, όχι τρόικα πέρα από το σημείο που έχουμε πει και συμφωνήσει, αλλαγή σελίδας και φυσικά, εις πείσμα όλων αυτών που αρέσκονται να μαντεύουν κακά, όχι νέα μέτρα λιτότητας που πληγώνουν τον πολίτη και την οικονομία», είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ που παρουσίασε ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ημερίδα του τομέα Υγείας του κόμματος. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτικά χωρίς μνημόνιο, χωρίς κρίση, χωρίς τρόικα.
Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «είναι έτσι τώρα διαρθρωμένο το δάνειο που έχουμε πάρει και το δημόσιο χρέος μας μετά από την ριζική αλλαγή που έγινε στις αρχές του 2012, ώστε μπορούμε να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και η Ευρωζώνη πρέπει να επανεξετάσει τη σχέση της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που φάνηκε χρήσιμο όταν η Ευρωζώνη δεν είχε τους μηχανισμούς, το 2010,
αλλά τώρα τους έχει».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με έμφαση τόνισε ότι «τώρα είναι η στιγμή να πούμε ότι δεν εφαρμόζουμε οδηγίες που μας έχουν επιβληθεί και που δημιουργούν αδικαιολόγητη ανασφάλεια στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης, ούτε στο χώρο της κοινωνίας, αλλά εφαρμόζουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, μεταρρυθμίσεων που τις θέλει η κοινωνία, που μετατρέπουν το κράτος σ’ ένα κανονικό κράτος, που ανοίγουν την αγορά, που ανοίγουν τα επαγγέλματα, που δίνουν επενδυτικές ευκαιρίες, ευκαιρίες απασχόλησης.
Και βεβαίως, τώρα μπορούμε να ζητήσουμε την επιβεβαίωση με καθαρό τρόπο αυτού που έχουν ήδη πει οι αγορές στην πράξη, πως το χρέος είναι βιώσιμο κι εξυπηρετήσιμο και όσοι θέλουν και κούρεμα να ξέρουν ότι το κούρεμα επιτυγχάνεται όταν δε λες πολλά λόγια, αλλά όταν κάνεις τους κατάλληλους χειρισμούς, στην κατάλληλη στιγμή, μέσα από τους κατάλληλους διαύλους. Γιατί το χρέος δεν κρίνεται ονομαστικά, κρίνεται ως διαχρονικό μέγεθος, καθαρή παρούσα αξία και άρα δε βλέπεις μόνο ποιο είναι το ποσοστό του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ, αλλά βλέπεις τα επιτόκια, τη διάρκεια, το συνολικό κόστος.
Όλα αυτά είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσθετο κούρεμα με ασφάλεια, συναινετικά, προστατεύοντας τις καταθέσεις και τις περιουσίες των πολιτών που ήδη έχουν θιγεί και δίνοντας μια νέα προοπτική στην ελληνική οικονομία. Τα άλλα είναι μαγκιές εκ του ασφαλούς, που δημιουργούν τεράστιους κινδύνους, δηλαδή ουσιαστικά δημιουργούν τον κίνδυνο να ρίξουμε μια κλωτσιά και να τα καταστρέψουμε όλα όσα φτιάξαμε με τις θυσίες των πολιτών και να γυρίσουμε όχι στην αφετηρία, αλλά πολύ πίσω από την αφετηρία του 2010. Και αυτό θα ήταν τραγικό λάθος».
Ο κ. Βενιζέλος έκανε εκτενή αναφορά και στα θέματα υγείας και περίθαλψης τονίζοντας: «Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι στην πραγματικότητα οι θεσμοί του κοινωνικού κράτους ταυτίζονται ιστορικά με τις περιόδους της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, τα τελευταία 40 χρόνια. Άρα το κράτος είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών και η πρώτη μας πολιτική προτεραιότητα»
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...