Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Συνεχίζεται για 6η μέρα η σφαγή στη Γάζα - Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι Παλαιστίνιοι


Σχετικά δημοσιεύματα: The Independent: Τι πραγματικά προηγήθηκε στη Γάζα και δεν το λένε οι Ισραηλινοί // Χτυπήθηκε η Κιβωτός της Γάζας κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς // ΣΥΡΙΖΑ: Η δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας // Οι δύο μύθοι για το Παλαιστινιακό

Κυριακή 13/7

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με ρουκέτες από το λιβανικό έδαφος εναντίον του Ισραήλ
Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν έχει κανέναν ρόλο στην επίθεση με ρουκέτες από τον Λίβανο
κατά του Ισραήλ αργά χθες το βράδυ και δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης εξ ονόματος της ένοπλης πτέρυγάς της για την επίθεση αυτή, δήλωσαν αξιωματούχοι της Χαμάς στον Λίβανο.
Τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο έπεσαν χθες το βράδυ σε ανοικτούς χώρους της ισραηλινής πόλης Ναχαρίγια. Το Ισραήλ απάντησε με πυρά του πυροβολικού. Δεν υπήρξαν θύματα. Ανάλογη επίθεση εκδηλώθηκε και την Παρασκευή από τον Λίβανο. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
----------------------
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της βομβαρδιζόμενης Γάζας: Αναδημοσιεύουμε από το in.gr
«Τη νύχτα περιμένουμε να έρθει το πρωί. Το πρωί περιμένουμε να φτάσει η νύχτα. Περιμένουμε τη σειρά μας στο σφαγείο»... Η Τ., Παλαιστίνια μητέρα στη Γάζα, λέει στα παιδιά της να μένουν όλοι σε ένα δωμάτιο πριν τις ισραηλινές επιδρομές -έτσι εάν το σπίτι τους χτυπηθεί, θα πεθάνουν μαζί, κανείς δεν θα μείνει μόνος.
«Πουθενά δεν νοιώθουμε ασφαλείς» λέει ο δρ Χαντέρ Χαντέρ στο δίκτυο Al Jazeera.
Στις επτά το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο 55χρονος Παλαιστίνιος κοιμόταν κάτω από τις σκάλες με τα πέντε παιδιά του όταν άκουσε τον γείτονά του να ουρλιάζει: «Φύγετε, θα βομβαρδίσουν το σπίτι μου!».

«Τρέξαμε όπου μπορούσαμε, μακριά από το σπίτι για να μην σκοτωθούμε» λέει. Ο επτάχρονος γιος του είχε αρπάξει με τα δάχτυλά του το παντελόνι του πατέρα του και στεκόταν παγωμένος, χωρίς να μπορεί να κινηθεί. Μπήκαν γρήγορα στο αυτοκίνητο και είχαν φτάσει μέχρι την άκρη του δρόμου όταν έπεσε ο πύραυλος του ισραηλινού F16.

«Τα παιδιά μου έχουν υποστεί τεράστιο ψυχικό τραύμα από τους βομβαρδισμούς. Τι έκαναν για να το αξίζουν αυτό;» ρωτά ο Χαντέρ, καθηγητής γλωσσολογίας.
http://left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

13ος-14ος μισθός: Πού θα βρεθούν τα 2,4 δισ. που ζητούν οι δικαστές;

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε δει τους δικαστές να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στην εισοδηματική πολιτική της κάθε κυβέρνησης, δίνοντ...