Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ» ΩΡΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΘΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 220 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

gaza=palestine48FB1082446DFE42E57372

«Ανθρωπιστική εκεχειρία» διάρκειας λίγων ωρών θα τηρήσει αύριο Πέμπτη το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδουν το BBC και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενα ισραηλινούς αξιωματικούς, μετά από εννέα ημέρες αεροπορικών επιδρομών, όμως
Η μονομερής κατάπαυση του πυρός θα ισχύσει μεταξύ 10:00 το πρωί και 15:00 το απόγευμα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), έπειτα από σχετικό αίτημα των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το BBC. Για 6ωρη εκεχειρία κάνει λόγο το Reuters, χωρίς να αναφέρει ώρες έναρξης και λήξης.
Τουλάχιστον 220 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα λόγω των ισραηλινών επιδρομών, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες. Πάνω από 1.570 είναι οι τραυματίες. Ένα νεκρό θρηνεί το
Ισραήλ, πρόκειται για 37χρονο άνδρα που είχε μεταβεί εθελοντικά σε συνοριακό φυλάκιο προκειμένου να μοιράσει τρόφιμα στους στρατιώτες.

Ανάμεσα στα θύματα της Τρίτης βρίσκονται και τέσσερα ανήλικα αγόρια, τα οποία σκοτώθηκαν από τα πυρά ισραηλινού πλοίου ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο σε παραλιακή περιοχή της Λωρίδας.
Για «τραγικό αποτέλεσμα» επίθεσης που είχε ως στόχο «τρομοκράτες» της Χαμάς έκαναν λόγο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Σημειώνεται πως το Τελ Αβίβ έχει επανειλημμένα ανακοινώσει πως στόχοι των βομβαρδισμών είναι καταφύγια και οπλοστάσια μαχητών της Χαμάς. Παρά ταύτα, έκθεση του ΟΗΕ με δείγμα τα πρώτα 114 θύματα της κρίσης συμπέρανε πως το 77% των νεκρών ήταν άμαχοι.
Οι αντάρτες της Χαμάς έχουν εκτοξεύσει περισσότερες από 1.200 ρουκέτες κατά των ισραηλινών εδαφών κατά την 9ήμερη αιματοχυσία.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...