Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Την φράση του Βαγγέλη Βενιζέλου πως η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ είναι μία "συλλογική υπόθεση" και όχι ατομική προσπαθούν να ερμηνεύσουν στο ΠΑΣΟΚ κυρίως όσοι έχουν ως στόχευση την απομάκρυνση του από το τιμόνι της παράταξης.
Ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε μεν μιλώντας στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Ελιάς ότι υπάρχει πρόβλημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δίνοντας όμως μία άλλη διάσταση από εκείνην που πολλοί θα περίμεναν να ακούσουν. Διαχέοντας τις ευθύνες προς όλες τις πλευρές για την σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ με την αναφορά του ότι η ηγεσία δεν είναι μία ατομική υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα διστάσει να έρθει σε σύγκρουση με
όσους τον αμφισβητούν στην πορεία προς το συνέδριό καταλογίζοντάς τους μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στον χώρο. Δεν θα μιλήσει μόνο για πέμπτη φάλαγγα εντός του ΠΑΣΟΚ που επέδειξε αδράνεια και έκανε συνειδητή υπονόμευση με ταπεινά ελατήρια. Δεν θα διστάσει να κατονομάσει τους αντιπάλους του και να πει ευθαρσώς πως με την στάση τους και την συμπεριφορά τους έβλαψαν την παράταξη και τραυμάτισαν πολιτικά την Ελιά αλλά και τον ίδιο.
Ως εκ τούτου εάν και εφόσον υπάρξει κάποια δημόσια δήλωση του Γ. Παπανδρέου σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ και το τι πρέπει να γίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται αποφασισμένος να τον κατηγορήσει ότι όχι μόνο δεν στήριξε την «Ελιά» αλλά μεσούσης της προεκλογικής περιόδου θέλησε να τής προκαλέσει βλάβη πηγαίνοντας για παράδειγμα στην παρουσίαση βιβλίου μίας πολέμιας του ιδίου, της υποψήφιας της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά.
Παράλληλα, θα αναφερθεί σε όσα στελέχη αρνούνταν να βγουν στις τηλεοράσεις και στα κανάλια για να υπερασπιστούν την γραμμή του κόμματος περιμένοντας την πτώση του την νύχτα των ευρωεκλογών.
Ήδη το σύστημά του στην Χαριλάου Τρικούπη φωτογράφισε τον Κώστα Σκανδαλίδη ότι κρυβόταν, ενώ δεν χαρίστηκε καθόλου στον Συμεών Κεδίκογλου διαρρέοντας ότι εξαιτίας του το ΠΑΣΟΚ δεν κατέβασε περιφερειάρχη στην Στερεά Ελλάδα γιατί ο βουλευτής Εύβοιας αρνήθηκε να υποδείξει ονόματα υποψηφίων. ειδικά για τον κ. Κεδίκογλου λένε στο ΠΑΣΟΚ ότι "έγλειφε τον Κ. Αρβανιτόπουλο στο υπουργείο Παιδείας για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη".
Σ' αυτό το μοτίβο θα απαντά η Χαριλάου Τρικούπη σε όσους θα αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την ηγεσία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιμένει στην γωνία τον Θάνο Μωραΐτη, όμως τού αναγνωρίζει ότι τουλάχιστον εδώ και καιρό δείχνει την διαφωνία του με την ακολουθούμενη γραμμή. Στο στόχαστρο είναι και ο Μιχάλης Καρχιμάκης που έχει πετάξει πολλά καρφιά προς την ηγεσία του κόμματος ζητώντας να πάρει το ΠΑΣΟΚ αριστερή κατεύθυνση.
Βεβαίως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι αυτήν την στιγμή εάν πάει σε ένα εκλογικό συνέδριο ότι δεν διαθέτει τον έλεγχο της πλειοψηφίας. Στο διάστημα που μεσολαβεί θα προσπαθήσει να συνάψει συμμαχίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όμως τα μέτωπα είναι πολλά. Γιατί στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκροτήσης της δημοκρατικής παράταξης καλείται να αντιμετωπίσει και την αμφισβήτησή του από τους δυνάμεις συμμάχους πχ. τους προερχόμενους από την ΔΗΜΑΡ ή τούς 58 που θεωρούν ότι άμεσα ο ίδιος θα πρέπει να αποχωρήσει από την ηγεσία.
http://newpost.gr/