Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πεδίο μάχης η ανατολική Ουκρανία (VIDEO)


Μετά την απίστευτη τραγωδία στην Οδησσό όπου 36 Ρωσόφωνοι βρήκαν μαρτυρικό θάνατο αφού εγκλωβίστηκαν στο μέγαρο των συνδικάτων κτίριο από ακροδεξιούς και κυβερνητικές δυνάμεις της Ουκρανίας και κάηκαν ζωντανοί, oι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν σήμερα τη στρατιωτική τους επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο της ανατολικής χώρας από τους φιλορώσους αντάρτες, υποβιβάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ελπίδες από την απελευθέρωση χθες των παρατηρητών του ΟΑΣΕ οι οποίοι κρατούνταν από τους αυτονομιστές.
Ένοπλοι φιλορώσοι εισέβαλαν σε στρατιωτική μονάδα και σε στρατολογικό σημείο στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ, τραυματίζοντας δύο ουκρανούς στρατιώτες, ανακοίνωσε χθες βράδυ το τοπικό γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών. Λίγο νωρίτερα, ο αυτοαποκαλούμενος αυτονομιστής
κυβερνήτης της πόλης Βαλέρι Μπολότοφ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας και «γενική επιστράτευση όλων των ανδρών». Στις γειτονικές πόλεις Κραματόρσκ, Μαριούπολη και την Κονσταντίνοβκα συνεχίζεται από το πρωί της Παρασκευής η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του ουκρανικού στρατού, που σταδιακά σφίγγει τον κλοιό γύρω από αυτές.

Το πρωί της Κυριακής, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι στην Κραματόρσκ ξεκίνησε επιχείρηση για ανακατάληψη κτιρίων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων, ενώ στο Σλαβιάνσκ τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της πόλης.
Όπως μεταδίδει το Russia Today, ο στρατός της Ουκρανίας πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση στη Μαριούπολη και την Κονσταντίνοβκα που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους αντάρτες.

Σύμφωνα με το Ιnterfax, ειδικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές, ενώ τα στρατεύματα περικύκλωσαν ένα διοικητικό κτίριο που έχει καταληφθεί από φιλορώσους αντάρτες. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και έκαψαν λάστιχα για να δημιουργήσουν «τείχος» ενώ τοπικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι νωρίτερα είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα τοπικά γραφεία του κόμματος της Τιμοσένκο και ένα κατάστημα τράπεζας.

«Ειδικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της πόλης. Από εκεί ρίχνουν προειδοποιητικές βολές», ανέφερε το βράδυ στο RT ο Mikhail Krutko μέλος των δυνάμεων αυτοάμυνας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως τουλάχιστον 300 πολίτες ήταν συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν και πάλι σε πεδίο μάχης, ενώ και δεύτερη επέμβαση του ουκρανικού στρατού πραγματοποιήθηκε στην Κονσταντίνοβκα, επαρχία του Ντόνετσκ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ουκρανικά τεθωρακισμένα έφτασαν στα πρώτα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι Ρώσοι στα περίχωρα της πόλης ενώ υπήρξαν αναφορές για ανταλλαγές πυρών και δύο τραυματίες.
http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...