«Η χώρα γύρισε σελίδα. Η χώρα δεν θα πρέπει να ξαναπέσει στην κρίση και αυτό είναι τεράστιο διακύβευμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
«Προτείνουμε σταθερά βήματα που θα αποκλείσουν την αβεβαιότητα στο εσωτερικό της χώρας και την ανυποληψία στο εξωτερικό» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίθεση στον ΤσίπραΟ κ. Σαμαράς επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες που έχει χρεοκοπήσει. Πρέπει να προβάλλεις το αύριο. Δεν μπορεί να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα» είπε σημειώνοντας ότι «πρέπει να είναι πολύ σκούρα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ για να λέει ότι λεφτά υπάρχουν».

Παράλληλα, τόνισε ότι «καπηλεύεται, εκμεταλλευτεί το πρόβλημα του Έλληνα ο ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε μέσα από την κιρίση, επιζεί από την κρίση, όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί κι αυτός».
Απαντώντας στην πρόκληση του κ. Τσίπρα για μια τηλεμαχία ο πρωθυπουργός τόνισε πως θέλει να υπερασπιστεί το επίπεδο της δημοκρατίας και δεν θέλει να είναι σε συναντήσεις με ακατάσχετο υβρεολόγιο. «Εγώ πιστεύω ότι ξεπερνάμε την κρίση ενωμένοι, ο Ελληνικός λαός το ήθελε αυτό. Το αν πουλάς σήμερα μιζέρια και διχασμό δεν περνάει. Και πιστεύω ότι δε θα του περάσει του κ. Τσίπρα» τόνισε.

«Όχι» σε νέο μνημόνιο, μέτρα, μειώσεις μισθούς και συντάξεων

«Γίνεται, μπορεί να γίνει και θα γίνει η ανάπτυξη» τόνισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε επίσης ότι Κομισιόν και ΔΝΤ έχουν παραδεχθεί ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι συνεχώς αυξανόμενα.
Ο κ. Σαμαράς απέρριψε τις προβλέψεις πως θα υπάρξει νέο μνημόνιο αποκλείοντας νέα μέτρα, μειώσεις συντάξεων ή μισθών ή αυξήσεις φόρων επισημαίνοντας πως «το υπουργείο Οικονομικών σε μία λεπτομερέστατη ανάλυσή του, έβγαλε ότι αυτό το οποίο ονομάζεται Δημοσιονομικό Κενό μέχρι το 2018 θα είναι, αν είναι, της τάξης του 1 δισ.» Όσον αφορά το χρέος, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση που ξεκίνησε χθες, ως την τελευταία εκκρεμότητα η οποία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού.
Ο ίδιος είπε ότι «κάναμε σε δύο χρόνια πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και δεκαετίες».

Τα χαμηλά επιτόκια διασφαλίζουν το χρέος

Παράλληλα ανέφερε ότι αποτελεί εκκρεμότητα το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τοποθετώντας στο φθινόπωρο την ανακούφισή του.
«Η Ελλάδα παίρνει χαμηλό επιτόκιο, γι' αυτό η πορεία του χρέους θα είναι θετική. Διασφαλίζω ότι θα υπάρχει βιωσιμότητα του χρέους από τα πολύ χαμηλά επιτόκιά μας» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «οι κακοί τοκογλύφοι δεν υπάρχουν».

«Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα»

«Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα. Να είστε σίγουρος ότι θα αντέξει και τώρα» είπε για την «Ελιά» και το εάν ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να βλάψει την κυβερνητική σταθερότητα.
«Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές σε καμία περίπτωση. Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης απάντησαν με συνείδηση ελληνική» είπε. «Θέλω το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μου δώσει το δικαίωμα να βγω από την κρίση για τα καλά» σημείωσε ακόμα.

«Με τη συνέχιση των πλεονασμάτων θα μειώνονται οι φόροι»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «η ανεργία θα υποχωρήσει μέσω των επενδύσεων. Μέσω του ΕΣΠΑ θα "πέσουν" στην αγορά 30 δισ. ευρώ έως το 2020».
Είπε, επίσης ότι η Ελλάδα διεκδικεί έναν ενεργειακό ρόλο στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με ειδικούς τα κοιτάσματα στον ελληνικό χώρο μπορούν να καλύψουν μέχρι το 50% των ενεργειακών αναγκών των υπολοίπων εταίρων, ενώ στάθηκε στην «απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε χαρακτηριστικά: «Πονάω όσο κανένας για τις αδικίες. Έχω πάντα στο μυαλό μου, τους ένστολους. Χρειαζόμαστε περαιτέρω μειώσεις φόρων». Μίλησε για σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών, όμως δεν υποσχέθηκε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
Είπε στη συνέχεια ότι με τη συνέχιση των πλεονασμάτων «θα προχωράμε στη μείωση των φόρων».
Ανέφερε ακόμα ότι ήδη τους τελευταίους μήνες έχουν επενδυθεί 15 δισ. ευρώ στην Ελλαδα από το εξωτερικό. Για τις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι θα προχωρήσουν, προβλέποντας πως θα υπάρξουν «θετικές εξελίξεις».
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για μείωση της ανεργίας προβλέποντας το 2014 να βρεθεί στο 24,5% και το 2018 στο 15%.

«Δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.»

Για τη Χρυσή Αυγή ο κ. Σαμαράς τόνισε πως την υπόθεση την έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, ξεκαθάρισε όμως πως δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. «Εγώ δεν θεωρώ κανέναν ότι δεν μπορώ να τον νικήσω, να τον κερδίσω, με την ιδεολογία μου. Εγώ δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ακόμα οι παππούδες οι οποίοι ζήσανε την τραγωδία των ναζί στην Ελλάδα για να το πουν στα εγγόνια τους. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορεί η Ελλάδα, η κοιτίδα της Δημοκρατίας να έχει τέτοια κόμματα ισχυρά. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν τίποτα. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Αλλά επαναλαμβάνω: Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, είναι στη Δικαιοσύνη και δεν ασχολείται κανένας απολύτως από την Κυβέρνηση» τόνισε.
Σε ερώτηση για το βίντεο Μπαλτάκου σχολίασε ότι «γι' αυτό τον λόγο δεν είναι μέλος του κυβερνητικού σχήματος».

Επόμενη μέρα και αναθεώρηση Συντάγματος

Ο κ. Σαμαράς έθεσε τρία ζητούμενα για την επόμενη μέρα που είναι να σταματήσει η αβεβαιότητα με το θέμα του ευρώ, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη Βουλή το 2015 και να προχωρήσει η αναθεώρηση του συντάγματος.
«Πρέπει να ξαναγίνουμε μια φυσιολογική χώρα. Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε καταθέσει τις απόψεις μας. Δεν αποκλείουμε κανέναν στο να πει τις δικές του. Δεν έχουμε εγωισμούς, προσκαλούμε όλους στο διάλογο» είπε.
http://newpost.gr/