Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Λαγκάρντ: «Βλέπουμε μία πολύ περήφανη χώρα επιτέλους να δανείζεται από τις αγορές»


«Βλέπουμε επιτέλους για πρώτη φορά θετική ανάπτυξη στην Ελλάδα». «Βλέπουμε μία πολύ περήφανη χώρα επιτέλους να δανείζεται από τις αγορές σε όχι εξαιρετικά, αλλά σε κάθε περίπτωση, πολύ καλά επιτόκια. Και με πολύ μεγάλη ανταπόκριση».

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στην Ελλάδα και στις αγορές η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η κ. Λαγκάρντ εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις θετικές εξελίξεις θα επιστρέψει η εμπιστοσύνη και θα αυξηθούν οι επενδύσεις, με την Ελλάδα να «θεωρείται και πάλι ως ένα μέρος που αξίζει να βάλουν οι επενδυτές τα χρήματά τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας».

Προσέθεσε ότι πλέον «επιστρέφει η εμπιστοσύνη» των αγορών για τη χώρα μας, και ότι «κάτι καλό
γίνεται».
Η επικεφαλής του Ταμείου τόνισε επίσης, ότι «έγιναν σημαντικά βήματα» και ότι «οι άμεσες επενδύσεις θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Όσον αφορά τις συνέπειες του προγράμματος, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε πως γνωρίζει «ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει υποστεί το μεγαλύτερο βάρος» και εξέφρασε την ελπίδα της «ότι αυτό θα συνεχίσει να βελτιώνεται και δεν θα φαίνεται μόνο στα στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, τις εξαγωγές και τα οικονομικά, αλλά επίσης και στους αριθμούς των ανθρώπων που βρίσκουν δουλειά στην ελληνική αγορά».

Αποσαφήνισε πάντως ότι «το ταξίδι δεν έχει τελειώσει», καθώς υπάρχουν ακόμα και άλλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν και πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει στην πορεία.

Δεν περιμέναμε κάτι παραπάνω από την κ. Λαγκάρντ η οποία ποτέ δεν θα παραδεχθεί τα λάθη που έκανε το ΔΝΤ στη συνταγή λιτότητας που επέβαλε. Τουλάχιστον αναγνωρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά περιμένουμε να κάνει και κινήσεις απεγκλωβισμού της Ελλάδας από τη βαθιά κρίση. Ειδικά τώρα που οι αγορές άνοιξαν ξανά και που η ανάπτυξη επιστρέφει σιγά – σιγά.
http://www.dimokratianews.gr
/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...