Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μέρκελ: Η Ελλάδα επανήλθε


Picture 0 for Μέρκελ: Η Ελλάδα επανήλθε
Ιδιαίτερα πετυχημένη χαρακτήρισε τη χθεσινή έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως η χώρα, με τις θυσίες του λαού και την αλληλεγγύη της Ευρώπης, τα κατάφερε και μπαίνει στην ανάκαμψη.
Σε κοινές του δηλώσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως οι αγορές εμπιστεύονται την Ελλάδα. «Το κλίμα στην Ελλάδα άλλαξε εξαιτίας των θυσιών του ελληνικού λαού. Έχουμε αφήσει πίσω τα δύσκολα», είπε.
Ερωτηθείς ειδικά για την επιτυχημένη έκδοση του 5ετούς ομολόγου ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η αγορά δήλωσε την εμπιστοσύνη της στην Ελλάδα. «Η πτώση των επιτοκίων δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να έχουν φθηνότερο χρήμα. Προσδωκούμε σε περαιτέρω μείωση των επιτοκίων»,
δήλωσε, συμπληρώνοντας πως το όφελος από τη μείωση των επιτοκίων ανέρχεται σε πάνω από 300 εκατ. ευρώ.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις θα ολοκληρωθούν γιατί ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα. Στόχος μας είναι, τόνισε, η επιτάχυνση της ανάπτυξης, η διασφάλιση των πλεονασμάτων και η αποκατάσταση της ανεργίας στην Ελλάδα. «Ο ρυθμός της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν πρέπει να χάσουμε το στόχο της ανταγωνιστικότητας», επεσήμανε. «Δεν πανηγυρίζουμε, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για να ολοκληρώσουμε το έργο μας», συμπλήρωσε.
«Η Ελλάδα ξεπερνά τα προβλήματα και αντεπεξέρχεται στις δεσμεύσεις της», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η ελληνική προεδρία πέτυχε πολλά πράγματα.
Μέρκελ: Η Ελλάδα επανήλθε
Από την πλευρά της η κα Μέρκελ χαρακτήρισε κομβική την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, τονίζοντας πως «η Ελλάδα επανήλθε». Όπως είπε τον τελευταίο 1,5 χρόνο έγιναν πάρα πολλά στην Ελλάδα. «Η πορεία της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ωστόσο έχουν γίνει αρκετά. Πρέπει η οικονομία της χώρας, να αποδείξει τις ικανότητές της», επεσήμανε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως η πολιτική της κυβέρνησης ήταν ένας δύσκολος αλλά επιτυχημένος δρόμος, που πρέπει να συνεχιστεί. «Δεν έχουμε φθάσει ακόμη στην τελική ομαλότητα, αλλά έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. H συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα εξετάσουμε στο μέλλον την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», είπε.
Αναφέρθηκε ακόμη στην ελληνική προεδρία της ΕΕ, τονίζοντας πως διαδραμάτισε ένα κομβικό ρόλο στο εξωτερικό, παρά τα εσωτερικά προβλήματα. «Η τραπεζική ενοποίηση θα χαρακτηρίσει την ελληνική προεδρία», ανέφερε.
Η ίδια υπογράμμισε πως η Γερμανία προτίθεται να βοηθήσει την Ελλάδα για τη ρευστότητα. «Θα βοηθήσουμε στη διοίκηση των νοσοκομείων, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην ενέργεια», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δήλωσε ακόμη εντυπωσιασμένη από τον αριθμό των τουριστών στην Ελλάδα.
http://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...