Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό και όχι λίστα αποφάσισαν Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάθε ευρωψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι θα είναι 42, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι θα μπορούν να δώσουν τουλάχιστον δύο σταυρούς.

Αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις ευρωεκλογές, ώστε η εκλογή των ευρωβουλευτών να γίνεται με σταυρό προτίμησης, αποφάσισαν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος, αποφάσισαν στις ερχόμενες εκλογές να μην ισχύει η λίστα στα ευρωψηφοδέλτια, αλλά η εκλογή των ευρωβουλευτών να γίνει με σταυρό προτίμησης. Επίσης, αποφασίστηκε να διπλασιαστεί ο αριθμός των υποψήφιων ευρωβουλευτών σε κάθε ψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάθε ευρωψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι θα είναι 42, διπλάσιοι δηλαδή από τον αριθμό των βουλευτών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι θα μπορούν να δώσουν τουλάχιστον δύο σταυρούς.
Η απόφασή τους αυτή, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ελήφθη ώστε να υπάρχει πιο άμεση αντιπροσώπευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά για να ανανεωθεί η «επετηρίδα» των υποψηφίων ευρωβουλευτών με νέα πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνία και όχι από κομματικούς μηχανισμούς.
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί εγκαίρως και να ισχύσει η ρύθμιση στις επικείμενες εκλογές.
http://www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πορτογαλία: Φορο-παράδεισος για νέους, μήπως να το σκεφτούμε;

Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου ανθρώπου στην Ελλάδα, που δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη και δεν θα κληρονομήσει την οικογενειακή επιχε...