Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Εφυγαν χωρίς «εγγυήσεις» μη απόλυσης



Οι διαμαρτυρίες για το πρόγραμμα της κινητικότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πλευρά της κυβέρνησης κορυφώνονται μέρα με τη μέρα, ενώ ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς ως το τέλος του μήνα πρέπει να είναι έτοιμη λίστα με τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων, τα οποία θα πρέπει να δοθούν στην τρόικα.

Χθες βγήκαν στους δρόμους οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες, οι οποίοι νωρίς το πρωί έκαναν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών. Λίγη ώρα μετά, αντιπροσωπία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ζητώντας δέσμευσή του ότι δεν θα απολυθούν, αλλά θα τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, μέσω της
ενδοδημοτικής κινητικότητας, σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από προσωπικό.

Ο υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του είπε στους σχολικούς φύλακες ότι, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κενά και πού, θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού των δήμων.

Την ίδια ώρα οι δημοτικοί αστυνομικοί που βγαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας στις 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εκπρόσωποι των αστυνομικών συνάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ζήτησαν συγκεκριμένο πλάνο αλλά και χρονοδιάγραμμα για τη μετακίνησή τους σε άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Μητσοτάκης τούς ξεκαθάρισε ότι, για να τρέξουν οι διαδικασίες για τη μετακίνησή τους, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ένταξη στην κινητικότητα των 12.500 υπάλληλων. Πάντως με βάση τις υπουργικές αποφάσεις για τη μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων, δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, καθώς οι σχολικοί φύλακες είναι χαμηλότερων προσόντων και συγκεντρώνουν κατά κανόνα λιγότερα μόρια, ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μεγαλύτερη ζήτηση λόγω της ειδικότητάς τους.
dimokratia.g
r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Debate ΠΑΣΟΚ: Πώς είδε την τηλεμαχία το twitter – Τα καυστικά σχόλια και ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις

Μετά την 3ωρη τηλεμαχία των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ , το twitter πήρε… φωτιά από σχόλια. Το debate ήταν (και είναι και σήμε...