«Ξεχάστε την τρόικα. Το μνημόνιο τέλειωσε» υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρεται με μεγάλη σιγουριά στην επίτευξη μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος την επόμενη χρονιά. Παραδέχεται βέβαια ότι θα γίνει και κάποια διευθέτηση στο χρέος.
«Μόλις τελειώσει ο χρόνος, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα γίνει και η όποια διευθέτηση είναι να γίνει στο χρέος μας και θα αποκτήσει η χώρα μερική πρόσβαση στις αγορές. Ο διαχωρισμός σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο θα είναι πια άνευ σημασίας. Αυτή η εποχή του μνημονίου τελειώνει, είμαστε στις τελευταίες μέρες αυτής της εποχής. Τώρα πρέπει να πάμε στη νέα εποχή».
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως ήταν λάθος του πολιτικού μας συστήματος που έβαλε μπροστά την τρόικα.
«Δεν είναι το πρόβλημά μου εμένα ούτε ο Τόμσεν ούτε ο Μόρς. Εκπροσωπούν τους πιστωτές μας,
τους μοναδικούς ανθρώπους στον πλανήτη, που ενδιαφέρονται να μας δώσουν λεφτά, γιατί, όπως έχετε καταλάβει, ούτε Ρώσοι υπήρχαν ποτέ, ούτε Κινέζοι, ούτε …φούφουτοι».
Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «πολιτική υποκρισία» και για «φαρισαίους υποκριτές» με αφορμή τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος.
«Έχει βγάλει η κυβέρνηση τα στοιχεία και εμφανίζει ένα πολύ μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. Και φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα του χρόνου. Ποιοι είναι οι πολιτικοί που αντιδράσανε περισσότερο αμφισβητώντας την αξιοπιστία αυτών των στοιχείων; Ο Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχαλολιάκος, η Χρυσή Αυγή, και ο Καμμένος. Γιατί; Τι τους ενώνει; Το αντιμνημόνιο» λέει και προσθέτει: «Αν πράγματι θέλεις να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, δεν πρέπει η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές; Πρέπει. Μπορεί να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές αν δεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα; Όχι. Άρα, αυτοί οι καλοί άνθρωποι, οι φαρισαίοι υποκριτές, οι οποίοι θέλουν να φύγει η τρόικα από την Ελλάδα, έχουν συμφέρον να παρουσιάζουν το πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο ή μικρότερο; Καταλαβαίνετε τι κάνουν; Ενώ από τη μία πουλάνε στον ελληνικό λαό φούμαρα ότι θέλουν να φύγει η τρόικα, από την άλλη αντί να πουν όχι, δεν είναι 3 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι 10 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί μόνο αν έχουμε πρωτογενές, φεύγει η τρόικα».
Το πάρτι στην υγεία περιορίστηκε
Η διαφθορά στην υγεία, σύμφωνα με τον υπουργό μπορεί να έχει περιοριστεί, δεν έχει τελειώσει όμως.
Ο υπουργός αποκάλυψε ότι οι ασφαλισμένοι που επιλέγουν γενόσημα φάρμακα θα πληρώνουν χαμηλότερη συμμετοχή, ενώ θα εφαρμοστούν κίνητρα και στους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς για τη χρήση τους «Δεν θα έχουμε νέα φάρμακα, εάν δεν προτιμήσουμε τα γενόσημα» σημειώνει.
Επιπλέον, αναφέρεται στο θέμα της κινητικότητας, διευκρινίζοντας πως όσοι δεν κάνουν αιτήσεις για την κινητικότητα, κινδυνεύουν με απόλυση. Εκτιμά ότι η κινητικότητα θα περιορίσει και δεν θα αυξήσει τα ράντζα. «Θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που είναι ανάγκη να γίνουν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία στην περιφέρεια» τονίζει, ενώ κάνει γνωστό πως, μέσω διαγωνισμού, το «Ερρίκος Ντυνάν» θα περάσει σε ιδιώτες «για να σωθεί».
Επίσης, αναφέρεται σε «ανάσα» 500 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΠΥ, λόγω καλής τουριστικής περιόδου και αυξημένων εισφορών, και παρατηρεί ότι το «πάρτι» στην Υγεία περιορίσθηκε, αλλά…συνεχίζεται.
Τέλος, μιλά για «δίχτυ ασφάλειας» έως το τέλος του χρόνου για τους απόρους και ανασφάλιστους, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αναφερόμενος στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς περί … γκρινιάρηδων και στρουμφακίων προς τους δημοσιογράφους λέει: «Έκανα χιούμορ».
Matrix 24