Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ίσως και δύο βοήθειες στην Ελλάδα γιατί «θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθει»

Τι δήλωσε για τη βοήθεια στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας  Βελγίου και μέλος Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, Λουκ Κοέν


«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος του ελληνικού προβλήματος. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε περαιτέρω προσπάθειες, σίγουρα μία φορά, ίσως και δύο. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», απάντησε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας Λουκ Κοέν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «La Premiere».
«Υπάρχει βελτίωση, αλλά είναι πολύ αργή. Φυσικά η οικονομική βάση της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μικρή και θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι σταδιακά να επανέλθει σε τάξη», σχολίασε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή «είναι αναπόφευκτη, αλλά πλέον η κατάσταση δεν είναι τέτοια που να απειλεί το ίδιο το οικοδόμημα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Στην αρχή το πρόβλημα είχε να κάνει με την θέληση των άλλων χωρών να βοηθήσουν.
Αυτό έχει επιλυθεί από τις κυβερνήσεις και επίσης και από την ΕΚΤ», σημείωσε.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Παππάς: «Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Τι λένε για την πολιτική στρατηγική και το καταστατικό;»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,...