Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κυβέρνηση: Επίδειξη πυγμής για τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο- Πως θα εφαρμοστεί

Τι αποφασίστηκε στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπο τον πρωθυπουργό για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων


Αντιμέτωπη με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με επίδειξη πυγμής. Ό,τι δεν προχώρησε, θα προχωρήσει πλέον με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, προκειμένου η διαθεσιμότητα να γίνει πράξη...
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και όλων των συναρμόδιων υπουργών. Όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιοποιηθούν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας
ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας εντός χρονικών προθεσμιών που έχουν τεθεί από την τρόικα. Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε να έχει πρόβλημα με το πώς «επικοινωνείται» το θέμα. Υποστήριξε ότι «πρέπει να μην επικεντρώνονται μόνο στα θέματα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης , ότι υπάρχει «ανάγκη αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος του θεσμού αυτού στην βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου». Παράλληλα στο Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχε παρα τω πρωθυπουργώ, ο κ. Βενιζέλος, ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, άτομα με ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα και δυνατότητες συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο.
Η κυβέρνηση εργάζεται πλέον σε δύο επίπεδα. Ένα, να προχωρήσει τα σχέδια εντός χρονοδιαγράμματος και δύο, να απομαζικοποιήσει με κάθε τρόπο τις αντιδράσεις που αναμένονται από το χώρο των δημοσίων υπαλλήλων.
Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης Υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων.

"Όταν έρθει η ώρα της αξιολόγησης, θα είμαστε έτοιμοι", ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει μια προθεσμία, την 15η Σεπτεμβρίου για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών των διοικητικών υπηρεσιών. Όταν θα έρθει αυτή η προθεσμία θα σας πω περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η ώρα της αξιολόγησης».
Ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου απάντησε κατηγορηματικά ότι «καμία τέτοια συζήτηση δεν έγινε».
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...