Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: Κανένα αδιέξοδο στο θέμα της δόσης- Μικρότερο φέτος το «χαράτσι»

Σαμαράς: Κανένα αδιέξοδο στο θέμα της δόσης- Μικρότερο φέτος το «χαράτσι»
«Δεν υπάρχει αδιέξοδο στην καταβολή της δόσης του Μαρτίου...Η ίδια η τρόικα ανακοίνωσε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο για την εκταμίευση της δόσης και ότι δεν χρειάζεται η παρουσία της για την εκταμίευση της δόσης...Υπάρχει συζήτηση για μια σειρά από θέματα, ωστόσο σε αυτά τα θέματα είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του, ένας ανασχηματισμός.
Σχολιάζοντας για το «χαράτσι», ο πρωθυπουργός είπε ότι από 1-1-2014 θα θεσπιστεί ενιαίος φόρος για την περιουσία με διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μικρότερη επιβάρυνση για εκείνους που σήμερα πληρώνουν, καθώς και με έναν
από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Ευρώπη.
«Είχαμε πει ότι θα μειωθεί η επιβάρυνση ότι θα καταργηθούν όλοι οι άλλοι φόροι της τελευταίας τριετίας και ότι θα θεσπιστεί ένας ενιαίος φόρος για την περιουσία. Αυτό θα ισχύσει από 1 /1/ 2014».
Άφησε παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να εισπράττεται το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

«Φέτος οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. Αυτό που συζητάμε είναι το πώς θα εισπραχθεί φέτος ο φόρος- όχι το πόσο- αν θα είναι από ΔΕΗ ή αλλού» διευκρίνισε.
«Θα φύγουν επίορκοι και κοπανατζήδες από το δημόσιο»
Στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αξιολόγησης θέσεων και εργαζομένων ώστε όταν ολοκληρωθεί να ξέρουμε ποιες θέσεις θα διατηρηθούν για να υπάρχει λειτουργικότητα.
«Επίορκοι, όσοι έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία και οι κοινώς λεγόμενοι «κοπανατζήδες» θα απομακρυνθούν γιατί τους πληρώνει ο φορολογούμενος και δεν υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και κρατούν εκτός ανθρώπους άξιους που έχουν περάσει από το ΑΣΕΠ» τόνισε ο Α. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι «κανονικά θα έπρεπε να μας ασκηθεί κριτική για το γεγονός ότι έχουμε αργήσει και όχι για αυτό που κάνουμε».
Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της συνόδου Κορυφής, ο Αντώνης είπε ότι έγινε «ένας γόνιμος διάλογος με κεντρικό θέμα το σύμφωνο για την ανάπτυξη και την απασχόληση που είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό για μας», σημειώνοντας παράλληλα ότι «αναγνωρίστηκε ρητά» από όλους τους εταίρους «αυτό που παγίως λέγαμε, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και το μνημόνιο θα πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής τα οποία θα έχουν άμεση επίπτωση στους νέους και τις ευκαιρίες απασχόλησης».
«Πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και στην ανταγωνιστικότητα για να πετύχουμε ανάπτυξη» τόνισε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα λιτότητας δεν είναι αυτοσκοπός».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...