Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμούς των εθνικών οδών αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών



Συγκεκριμένα, οι αγροτες αποφάσισαν:Ήδη, από τις 5.30 το απόγευμα είναι κλειστή η εθνική Αθηνών - Λαμίας στον κόμβο της Νίκαιας.
Να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα, από τις 2.00-3.00 το μεσημέρι.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε ΄΄ηδη από χθες Σάββατο τους αγρότες να αποχωρήσουν από τους δρόμους, παρ΄ ότι «έχουν τα δίκια τους» και να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. «Οι αγρότες έχουν τα δίκια τους, η χώρα όμως βρίσκεται στο καλαπόδι του
μνημονίου. Θέλω να ζητήσω από τους αγρότες να κατανοήσουν ότι εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο, κάθε δυνατότητα για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους, να τους καλέσω να αποχωρήσουν από τους δρόμους και να έρθουν σε διάλογο με την κυβέρνηση για να σχεδιάσουμε το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του 2014 – 2020».
"Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποτελούν μια κραυγή απόγνωσης των ανθρώπων που διεκδικούν τα αυτονόητα για να μπορούν να παράγουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Στην πιο δύσκολη στιγμή για τους ίδιους και τη χώρα, ο κ. Σαμαράς τους εμπαίζει, αφού ούτε θέλησε, ούτε εξασφάλισε τίποτα από τα πρόσθετα κονδύλια του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όλος ο ευρωπαϊκός Νότος και πολλές χώρες του Βορρά διασφαλίζουν πρόσθετες πληρωμές για τον αγροτικό τομέα (πχ η Γαλλία €1 δις, η Ιταλία €1,5 δις, η Αυστρία €700 εκατ., η Φινλανδία €600 εκατ., η Ισπανία και η Πορτογαλία από €500 εκατ.)".
metarithmisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδωνις υπέρ Όλγας Κεφαλογιάννη

Το ότι το υπουργείο Τουρισμού προχώρησε στην αγορά δύο χαλιών αξίας περίπου 18.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση σε γνωστή επιχειρηματία που δρα...