Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα

Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα
Η επιστροφή Καραμανλή, έστω και μέσω ενός πολυσέλιδου non paper που βρέθηκε χθες στις θυρίδες βουλευτών της ΝΔ και σε e-mails εκπροσώπων του Τύπου, δημιουργεί σαφώς πρόβλημα στην κυβέρνηση αλλά και στον ίδιο τον Α. Σαμαρά, ο οποίος προσπαθεί με ήπιο τρόπο και χρησιμοποιώντας πολιτικό τακτ απέναντι στον προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος να... ξεφύγει από εκείνη την περίοδο.
Το κείμενο, το οποίο αποτελεί αντιγραφή ουσιαστικά σημείων του βιβλίου του Γ. Παπαθανασίου «Με τη γλώσσα των αριθμών, η αλήθεια για την οικονομία», που είχε κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη του 2010, επιχειρεί να απαντήσει στην κριτική που ασκήθηκε πρόσφατα (και από τον Γ. Στουρνάρα) ότι επί των ημερών Καραμανλή σημειώθηκε ο δημοσιονομικός
εκτροχιασμός της χώρας.
Θεωρείται βέβαιο ότι αυτή η κίνηση έχει την έγκριση του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, γεγονός που προκαλεί και τον «πονοκέφαλο» στα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς το όλο θέμα δεν αφορά πλέον μια μικρή ομάδα «Καραμανλικών» βουλευτών, αλλά τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή και τις σχέσεις του με τον Α. Σαμαρά.
Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα
Σε ό,τι αφορά την ουσία, η προσπάθεια που καταβάλλεται μέσω του συγκεκριμένου non paper είναι να πειστεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ειδικότερα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ότι όλη η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας σημειώθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Μετά δηλαδή από την παράδοση της εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ...
Συγκεκριμένα τονίζεται χαρακτηριστικά: «Η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το πρώτο εννεάμηνο του 2009. Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 (Οκτώβριος - Δεκέμβριος), με την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων και τη μεθοδευμένη έκρηξη του ελλείμματος, συνεπώς και την ανάλογη αύξηση του δημοσίου χρέους, βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».
Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα
«Ακόμα και έτσι πάντως» -συνεχίζει το κείμενο- «είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά το πρόγραμμα της Τρόικας θα χρειαστεί περίπου μία δεκαετία αιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο Χρέος στο ύψος του 120%, αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!!».
Στην επιχείρηση «αθώωσης» της διακυβέρνησης Καραμανλή εντάσσεται και η κατηγορία που εκτοξεύεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν να αυξήσει το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, να κατηγορήσει τη ΝΔ και ταυτόχρονα να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσής του την επόμενη χρονιά».
Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα
Εφταιγε... η αντιπολίτευση
Τέλος, στο ίδιο non paper αναφερόταν ουσιαστικά ότι η... αντιπολίτευση εμπόδισε τον τότε πρωθυπουργό να κυβερνήσει, καθώς «ο κ. Καραμανλής είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο 6 αρχών για την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερρίφθη πρωτοστατούντος του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».
Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συνομιλούν τακτικά με στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου δεν έκρυβαν χθες την έκπληξή τους για την κίνηση να διανεμηθεί αυτό το κείμενο και σημείωναν ότι δεν ωφελεί κανέναν η επιστροφή στο παρελθόν.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΜΑΡΑ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα
1989
Αντ. Σαμαράς: Αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τζ. Τζαννετάκη.
Κ. Καραμανλής: Κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης.
1993
Αντ. Σαμαράς: Ιδρύει την Πολιτική Ανοιξη.
Κ. Καραμανλής: Αναλαμβάνει γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, μετά την εκλογή του Μ. Εβερτ στην ηγεσία της ΝΔ.
Οι καραμανλικοί ζητούν τώρα και τα... ρέστα
1997
Αντ. Σαμαράς: Προσανατολίζεται στη διάλυση της ΠΟΛΑΝ μετά την ήττα στις εκλογές του '96.
Κ. Καραμανλής: Εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ.
2004
Αντ. Σαμαράς: Παίρνει το «πράσινο φως» από τον Κ. Καραμανλή και επιστρέφει στη ΝΔ μέσα από την ευρωλίστα του κόμματος.
Κ. Καραμανλής: Εκλέγεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.
2007
Αντ. Σαμαράς: Επιστρέφει στην εκλογική λίστα της Μεσσηνίας της ΝΔ.
Κ. Καραμανλής: Αρχίζει τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργού.
2009
Αντ. Σαμαράς: Εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ.
Κ. Καραμανλής: Επιλέγει τα πολιτικά μετόπισθεν.
2012
Αντ. Σαμαράς: Εκλέγεται πρωθυπουργός της κυβέρνησης που στηρίζεται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.
Κ. Καραμανλής: Δηλώνει στρατιώτης της ΝΔ και στηρίζει με δηλώσεις του το κόμμα και τον Αντ. Σαμαρά.
Γιάννης Σαραντάκος
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πρι...