Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θα ζητήσουμε εκλογές όταν μπορούμε να τις επιβάλλουμε, λέει ο Τσίπρας


 Η προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εκλογές όταν θα μπορεί να τις επιβάλλει, εννοώντας ότι αυτές θα πρέπει πριν απ’ όλα να είναι απαίτηση ενός ογκώδους λαϊκού κινήματος φανερώνει και το σχεδιασμό της Κουμουνδούρου για τις πολιτικές και κοινωνικές μάχες της επόμενης περιόδου. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πίεση στην κυβέρνηση «από τα κάτω», με την ενίσχυση των κινημάτων, των διαμαρτυριών και των διαδηλώσεων κατά των νέων μέτρων, αλλά και συνολικά των σκληρών πολιτικών, που υιοθετούνται κατ’ εντολή της τρόικας.

Ήδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρίχνει το βάρος στην επιτυχία της νέας πανελλαδικής απεργίας την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ σχεδιάζει κλιμάκωση των αντιδράσεων ενόψει της ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή.
 Προς τούτο ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε περιοδείες σε όλη τη χώρα, όπως θα κάνουν και πολλά κλιμάκια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα Γιάννενα στο βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό», αναφερόμενος στις συζητήσεις που συνεχίζονται για το νέο πακέτο σκληρών μέτρων. Χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «ταφόπλακα της κοινωνίας» και είπε ότι «η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα ενός προγράμματος- σοκ που δεν έχει θεραπεία».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε και πάλι την ακύρωση του μνημονίου, με επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης σε ευρωπαϊκά πλαίσια, αλλά και την συγκρότηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για αυτά, εφόσον αργά ή γρήγορα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

 
Προσήλωση στο ευρώ
Πάντως στην Κουμουνδούρου ανησυχούν για τον κίνδυνο να ξεκινήσει μία νέα συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την παραμονή στο ευρώ. Η παρέμβαση του Αλέκου Αλαβάνου, που είναι γνωστός θιασώτης του λεγόμενου «σχεδίου Β», δηλαδή της προετοιμασίας της χώρας για την επιστροφή στη δραχμή, εφόσον κάτι «στραβώσει» με τον χειρισμό της κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει θορυβήσει το επιτελείο του κ. Τσίπρα, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το κόμμα θα βρεθεί και πάλι στόχος επιθέσεων. Η Κουμουνδούρου δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι έχει δεύτερες σκέψεις για τη θέση της χώρας στο ενιαίο νόμισμα, γι’ αυτό και ο κ. Τσίπρας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι είναι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και δεν είναι στις επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος από το ευρώ.
proto thema online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Πώς και πού θα ψηφίσουν τα μέλη, οι φίλοι και οι 6 υποψήφιοι

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας - Θα λειτουργήσουν 950 εκλογικά τμήματα...