Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή: ξανασκεφτείτο το

 

Photo: billythefishwebsites@FlickrΌταν πριν καιρό καταθέσαμε, στις φιλόξενες διαδικτυακές στήλες του protagon, την άποψη ότι θά' πρεπε η Χρυσή Αυγή να έχει τεθεί εκτός συστήματος – δηλαδή να της έχει απαγορευθεί η συμμετοχή στην κοινοβουλευτική διαδικασία και στην νομιμοποιημένη δημόσια δράση - εισπράξαμε ομοβροντία αρνητικών σχολίων. Άλλωστε το λέγαμε ήδη στο κείμενο, η άποψη αυτή ξεκινούσε από αντιδημοκρατική βάση, όπως το να γκρεμίζεις το διπλανό σπίτι που καίγεται χωρίς την άδεια του γείτονα είναι πρόδηλη παράβαση του δικαίου – αλλά θέλεις να μην καείς. Και το να σκοτώνεις το λυσσασμένο, έτσι δείχνει, σκυλί που πάει να σε δαγκώσει είναι απαράδεκτο – αλλά θέλεις να προστατευθείς!

Τώρα, εκεί όπου αναμενόταν «κοινωνική εκρηκτικότητα» ως προκαταβολική απάντηση στην πρόσθετη οικονομική πίεση, τι μας προέκυψε; Η «αντιποίηση αρχής» της Χρυσής Αυγής, με βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων επικεφαλής, να οπτικοποιεί (α) σε πανηγύρι του Σωτήρος (β) στην μεσοαστική και (γ) άλλοτε πρωθυπουργική Ραφήνα (άλλη τριπλή ειρωνεία και αυτή!) την πρακτική της υποκατάστασης της έννομης τάξης. Πώς; Διεξάγοντας ελέγχους νομιμότητας των αδειών των πάγκων αλλοδαπών μικροπωλητών – άντε, και με κατάληξη ένα σώου ελεγχόμενης (ακόμη) βίας.

Προσέξτε την συνέχεια. Οι με περικοπτόμενες τις αμοιβές τους λόγω κουρέματος των «ειδικών μισθολογίων» αστυνομικοί απουσίασαν και αυτή την φορά. αναμείνατε την συνέχεια! Οι με αντίστοιχα μισθολογικά παράπονα δικαστικοί, τελικά, θα κληθούν πριν τις επόμενες εκλογές να ξαναδιαβάσουν πόσο η καταστατική ταυτότητα της Χρυσής Αυγής, επαληθευόμενη όμως από την συνεπή δράση της επί του πεδίου, επιτρέπει αληθινά την συμμετοχή της στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι (όταν μάλιστα δημοσκοπικά θα βρίσκεται σ’ ένα 15% και βάλε).


Η ελληνική ιδιαιτερότητα σε πλήρη απειλή: όλα τα κοινωνικά αδιέξοδα έρχονται στην επιφάνεια ως τραγικωμικές πολιτικές συγκρούσεις, αφού όμως πρώτα αφεθούν με πολιτική δειλία και κοινωνικό ωχαδερφισμό να σαπίσουν – με το χρόνο να φεύγει και την παραμέληση να κυριαρχεί.

Χρυσή Αυγή: ξανασκεφτείτε την αντιστροφή του λόγου του μακαρίτη του Λένιν, «οι αστοί θα πουλήσουν και το σκοινί για να τους κρεμάσουμε».
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Δυναμική πορεία για τον 37χρονο Μοχάμεντ – «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει»

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 37χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Καμραν Ασίκ, ο οπ...