«Όχι» από το ΠΑΣΟΚ για το μέτρο της εφεδρείας, εάν δεν υπάρξει αλλαγή της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων! Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαρρέει στο Reuters ότι θα επαναφέρει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους. Το τι θα συμβεί, θα φανεί σύντομα στην πράξη, καθώς όπως συνηθίζει να χρησιμοποιεί τη φράση ο πολιτικός κόσμος, «δεν μπορεί να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»...
«Στην συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων δεν περιλαμβάνεται το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας... Σε κάθε περίπτωση για να υιοθετηθεί το μέτρο, απαιτείται αλλαγή της Προγραμματικής Συμφωνίας», δήλωσε σήμερα ο εισηγητής της της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Ντόλιος στη συνάντησή του με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, για να το ακούσει ολόκληρη η κυβέρνηση...Σύμφωνα όμως με τις δηλώσεις που έκαναν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι σήμερα, «το σχέδιο της εφεδρείας θα προχωρήσει.Την προηγούμενη φορά απλά δεν εφαρμόστηκε. Αυτό είναι ένα μέτρο που μπορεί να μην φέρει δραματικές και άμεσες εξοικονομήσεις, αλλά θα προσδώσει αξιοπιστία σε όλες τις προσπάθειές μας για μεταρρυθμίσεις».
Ωστόσο, μετά το κατηγορηματικό «όχι» του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη, στο «φιάσκο» της εφεδρείας, το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται και συγκεκριμενοποιεί τη στάση του.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ντόλιος, ξεκαθαρίζοντας ότι εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι είπε στον υπουργό κ. Μανιτάκη:
«Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη τελευταία συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ισχύει απολύτως η προεκλογική δέσμευση πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στην συμφωνία προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων δεν περιλαμβάνεται το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.
Δεν πρέπει να επιδεινώνεται το κλίμα ανασφάλειας στους δημόσιους υπαλλήλους σε μια περίοδο που τους καλούμε να συνδράμουν την προσπάθεια της διοικητικής αναδιάρθρωσης του Δημόσιου τομέα.
Η προηγουμένη εμπειρία δεν παρήγαγε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ συγχρόνως οδήγησε στην έξοδο πολύτιμα στελέχη του Δημοσίου χωρίς σοβαρό δημοσιονομικό όφελος.
Η μείωση του προσωπικού μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις και την συνεπή εφαρμογή του αυστηρού περιορισμού νέων προσλήψεων.
Σε κάθε περίπτωση, για να υιοθετηθεί το μέτρο, απαιτείται αλλαγή της Προγραμματικής Συμφωνίας».
eklogika
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου