Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Stern: Το 49% των Γερμανών υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη


Stern: Το 49% των Γερμανών υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα, το 49% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που διεξήχθη για λογαριασμό του STERN. Μόνο το 39% αντίστοιχα επιθυμεί την παραμονή των Ελλήνων στη Nομισματική Eνωση.
Για τους περισσότερους Γερμανούς είναι αδιανόητη η χαλάρωση των προσπαθειών για εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας. Το 62% επιθυμεί να παραμείνει πιστή στη γραμμή της η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έστω κι αν δυναμώνουν οι επικριτικές φωνές – ιδίως από τη Γαλλία – για τη γραμμή λιτότητας που ακολουθεί. Το 59% επίσης δεν έχει κατανόηση για τους Έλληνες, οι οποίοι θέλουν να εκλέξουν πολέμιους της πολιτικής της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Πολλοί Γερμανοί ανησυχούν μήπως η ελληνική κρίση απειλήσει το ευρώ. Το 29% φοβάται πολύ και το 6% πάρα πολύ κάτι τέτοιο. Το 38% δηλώνει ότι φοβάται λίγο.
Παρά την αβεβαιότητα των εξελίξεων στην Ελλάδα, το 65% των Γερμανών λέει ότι μπορεί να κάνει κανείς διακοπές στην Ελλάδα χωρίς να ανησυχεί. Ωστόσο, το 32% προβληματίζεται να περάσει τις
διακοπές του στην Ελλάδα.
TO BHMA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; – Τι θα κρίνει τη μάχη της Κυριακής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής θα μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα – τουλ...