Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Βενιζέλος: Η χώρα πρέπει να αποκτήσει

Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συνεργασίας το αργότερο μέχρι αύριο το βράδυ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης που παρέλαβε ο δεύτερος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ανεύθυνη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να γίνει σύσκεψη των επικεφαλής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Κάρολο Παπούλια. Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε άκαρπη συνάντηση με τον προεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αυτή την ώρα ο κ. Σαμαράς συναντάται με τον Πάνο Καμμένο και στις 8:30 θα δει τον Φώτη Κουβέλη.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα χθες το βράδυ κυρίως, αλλά και σήμερα, είναι τελείως απογοητευτικές. Θα έλεγα προκλητικές. Αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον στόμα του κ. Τσίπρα είναι ότι όλοι πρέπει ταχύτατα να συγκροτήσουμε μία κυβέρνηση από την οποία θα απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρατά αυτή τη στάση που είναι ανεύθυνη και δίνει στον κ. Τσίπρα την ευκολία να μείνει στη θέση της αντιπολίτευσης».

«Ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή για παραμονή της χώρας στο ευρώ και συνεργασία των κομματικών παρατάξεων», πρόσθεσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Η Νέα Δημοκρατία

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει ότι στόχος είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής, με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων κομμάτων.


Επίσης, έχει αναφερθεί ρητώς σε «τροποποίηση του προγράμματος, που γίνεται μόνο με επαναδιαπραγμάτευση», επαναλαμβάνοντας ότι «τηρούμε τη συμφωνία. Η Ελλάδα έχει συνέπεια, συνέχεια και αξιοπρέπεια. Χρειάζονται πολιτικές που να δώσουν ανάσα σε χιλιάδες πολίτες».

Στο ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια για χρονοβόρες διαδικασίες και επισημαίνουν ότι πρέπει σύντομα να σχηματιστεί κυβέρνηση.
TA NEA online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Βελόπουλος ζητάει «συλλήψεις» των τράπερς και επαναφορά της ποδιάς στα σχολεία

«Να συλληφθούν οι τράπερς που υποκινούν τα παιδιά μας στη βία… Επαναφέρετε την ποδιά. Παιδιά στη Δυτική Αθήνα δεν έχουν καλά ρουχαλάκια και ...