Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Προετοιμάζουν σχέδιο, αν υπάρξει έξοδος από το ευρώ


Συμφωνα με το Reuters, οι Κινέζοι ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γ. Τζιαμπάο. Συμφωνα με το Reuters, οι Κινέζοι ανησυχούν για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γ. Τζιαμπάο.

Σχέδιο θωράκισης της οικονομίας της στην περίπτωση ελληνικής εξόδου από το ευρώ επεξεργάζεται η Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Reuters, το Πεκίνο ζητά από βασικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Τράπεζας, να καταρτίσουν σχέδια για τη διαχείριση των πιθανών οικονομικών κινδύνων που θα προκληθούν από μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι τα σχέδια μπορεί να περιλαμβάνουν μέτρα για τη διατήρηση της σταθερότητας του γουάν, αυξημένους ελέγχους στις διασυνοριακές ροές κεφαλαίων και ενίσχυση των πολιτικών για τη σταθεροποίηση της εγχώριας οικονομίας.

Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η κεντρική κυβέρνηση ζήτησε από τους σχετικούς κρατικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, της Κεντρικής Τράπεζας και της Τραπεζικής Αρχής, να συζητήσουν σχέδια έκτακτης ανάγκης, σημείωσαν οι ίδιες πηγές.
«Επείγον»
«Είναι πολύ επείγον», ανέφερε πηγή που γνωρίζει το θέμα. «Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από κάθε
τμήμα να αναλύσει μέτρα για να αντιμετωπιστεί μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις όσο το δυνατόν συντομότερα».

Πάντως, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να επενδύει σε κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης και σε άλλα assets, ενώ απηύθυνε έκκληση στην Ευρωζώνη να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να αποσοβηθεί η κρίση χρέους.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; – Τι θα κρίνει τη μάχη της Κυριακής

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής θα μάθουν ποιος από τους δύο θα είναι ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα – τουλ...