Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Μέρκελ: Προτεραιότητα η διασφάλιση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας


thumb

Πρώτα πρέπει να διασφαλιστεί το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων και μετά θα αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη, διεμήνυσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
«Η πρώτη υποχρέωση της ευρωζώνης φέτος είναι να επιλυθεί το θέμα του δεύτερου δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα και να οριστικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα διαρθρωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Άνκελα Μέρκελ.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι προέχει το ζήτημα της ελληνικής βοήθειας προτού η Ευρώπη αρχίσει να ασχολείται με την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.
Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας και εξυγίανσης της ιταλικής οικονομίας της κυβέρνησης Μόντι.
«Βλέπουμε με μεγάλο σεβασμό το πόσο γρήγορα εφαρμόζονται τα μέτρα. Αναφορικά με την ταχύτητα και την ουσία των μέτρων αυτών, πιστεύω ότι θα ενδυναμώσουν την Ιταλία και θα βελτιώσουν τις οικονομικές της προοπτικές», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.
«Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε σημαντική πρόοδο ή πολιτική συμφωνία ήδη στις 30 Ιανουαρίου» ανέφερε σχετικά με τη νέα δημοσιονομική
συνθήκη της ΕΕ που προωθείται.
to pontiki

1 σχόλιο:

  1. Τι λέει η ανοργασμική φακλάνα;
    Για την Ελλάδα κόπτεται ή για να εξασφαλίσει την αγορά των οπλικών τους συστημάτων;
    Πολύ δούλεμα πέφτει βρε παιδιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...