Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι πρώτες χώρες που μας χλεύασαν ήσαν η Ιταλία και η Ισπανία!


Λοιπόν, όταν η Ελλάδα άρχισε να γλιστράει στον δρόμο για την κόλαση, οι πρώτες χώρες που τη χλεύασαν ήσαν η Ιταλία και η Ισπανία.
Διά στόματος Μπερλουσκόνι η πρώτη, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι ένα τίποτε, ακόμη και μπροστά στην πιο φτωχή περιοχή της Ιταλίας. Κάπως έτσι το είχε πει ο καβαλιέρε, υψώνοντας επιδεικτικά τα φρύδια της αλαζονείας του. Τώρα, τον περιμένει το περιθώριο. Ενδεχομένως και η αίθουσα του δικαστηρίου. Λουσμένο στις αρές και τη χλεύη…

Εκείνος ο Ισπανός, πάλι, ο πρόεδρος των βιομηχάνων αν δεν μας απατά η μνήμη -κάποιος μεγαλόσχημος, τέλος πάντων, αλλά όχι πολιτικός- είχε πει περίπου το ίδιο για την Ελλάδα. Διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του ότι η ισχυρή Ισπανία δεν έχει λόγους να φοβάται την τότε επερχόμενη οικονομική κρίση.

Τώρα, η Ισπανία, με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρωζώνη, ποζάρει ως υποψήφια τρίτη στη σειρά των καθημαγμένων, μετά την Ελλάδα και την Ιταλία.

politismos politis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...