Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, ζήτησε η Λαγκάρντ


thumb

Την άποψη ότι πρέπει άμεσα να τεθούν σε εφαρμογή οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ καλώντας παράλληλα τις κυβερνήσεις των αναπτυγμένων οικονομιών να λάβουν μέτρα στήριξης της ανάκαμψης.

«Είναι σημαντικό οι ηγέτες της Ευρωζώνης να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου για να αντιμετωπίσουν την κρίση κρατικού χρέους», δήλωσε σύμφωνα το Bloomberg η επικεφαλής του ΔΝΤ σε ομιλία που έκανε στο Λονδίνο.
«Οι χώρες πρέπει να δράσουν με θάρρος τώρα, για να οδηγήσουν τις οικονομίες τους μέσα από αυτή την επικίνδυνη νέα φάση της ανάκαμψης. Oι υπεύθυνοι για την οικονομική πολιτική πρέπει να είναι έτοιμοι να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την ανάκαμψη, συμπεριλαμβανομένων των μη συμβατικών μέτρων» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ και πρόσθεσε ότι «τα περιθώρια δράσης είναι σημαντικά μικρότερα σε σχέση με όταν προέκυψε για πρώτη φορά η κρίση».

Τέλος η κ. Λαγκάρτ τόνισε ότι «δεν πρέπει να υποτιμούμε τους κινδύνους μίας περαιτέρω εξασθένησης των οικονομιών ή ακόμη και μίας εξουθενωτικής κρίσης ρευστότητας».

to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, 3 στους 10 συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη – Ποιος προηγείται στην κούρσα για το ΠΑΣΟΚ

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την ίδια ώρα που τα εσωκομματ...