Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΔΝΤ: Το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο

thumb
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ευρώπη, Αντόνιο Μπόρχες, τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας θα πετύχει, επισημαίνοντας πως το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο.
Λίγο μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την Μoody's δήλωσε συγκεκριμένα ότι « διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόγραμμα της Ελλάδας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε, ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, και συνεπώς το πρόγραμμά μας θα είναι πετυχημένο».
Ο Μπόρχες υπογράμμισε, ωστόσο, πως « αυτά τα προγράμματα δεν καταφέρνουν θαύματα μέσα σε λίγους μήνες. Είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, θα πρέπει να δείξουμε υπομονή».
Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί της βοήθειας του ΔΝΤ και της ΕΕ, εφόσον δεν «βρίσκεται» ακόμη στις αγορές και δεν υφίσταται πιέσεις και σημείωσε « πρέπει απλώς να διασφαλίσουμε πως το τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό και οι Έλληνες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο σε αυτό τον τομέα».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...