Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρέου: «Είναι ώρα να προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον»

thumb
«Δεν είναι ώρα για εγωισμούς ούτε ατομικούς ούτε συντεχνιακούς», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου,  συμπληρώνοντας  ότι «είναι ώρα να προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον έναντι στο ατομικό».
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «η αλλαγή της χώρας περνά μέσα από αλλαγή αντίληψης γύρω από τα κοινά», σημειώνοντας ότι πρέπει να αφήσουμε το πελατειακό και να πάμε στο συλλογικό.
Παράλληλα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αλλαγές, επισημαίνοντας ωστόσο πως «υπάρχουν και θα υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς, όπως ανέφερε, οι αλλαγές ξεβολεύουν μερικούς».
«Όταν κάτι είναι στραβό αυτό πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού στήριξε τις επώδυνες προσπάθειες.
Επισήμανε δε σε αυτό το σημείο πως κάποιοι μπορεί να έχουν συνηθίσει να λειτουργούν ως εντολοδόχοι, όμως, όπως είπε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παίρνει εντολές μόνο από τον ελληνικό λαό.
Στη σημασία της «πράσινης» ανάπτυξης εστίασε κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.
«Το μέλλον είναι μόνο η πράσινη οικονομία. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, απλά θα καθυστερήσουμε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φίσερ, προσθέτοντας ότι η κρίση προσφέρει ευκαιρίες για ένα νέο «πράσινο» αναπτυξιακό μοντέλο.
Αναφέρθηκε ακόμη στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα, επισημαίνοντας πως «θα έπρεπε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επαναφέρουμε τις βέλτιστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινωνική σαπίλα και πολιτική αδράνεια

Αν επιχειρήσει κάποιος να απεγκλωβιστεί από την ελληνική πολιτική επικαιρότητα (δεν είναι και πολύ δύσκολο) και παρατηρήσει το ευρύτερο περι...