Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

«Τρέχει» το κόψιμο του Δημοσίου η κυβέρνηση

Tίτλοι τέλους για «ΑΓΡΟΤΗΜΑ» και ΟΠΕΠ
Με τον συντονισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημόσιου τομέα. Παράλληλα από το μικροσκόπιο περνούν τα υπουργεία και οι υπηρεσίες τους, με τον Γ. Ραγκούση να αναλαμβάνει το σχέδιο αναδιοργάνωσης τους.
Τις ανωτέρω αποφάσεις έλαβε σήμερα η αρμόδια διυπουργική γνωμοδοτική επιτροπή που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου.
Ο Γ. Ραγκούσης θα αναλάβει επίσης τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο του Δημοσίου προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί, μετά τα συμπεράσματα από την απογραφή δημοσίων υπαλλήλων που διενεργήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
Στο σχέδιο που η ίδια η κυβέρνηση ονομάζει "Καλλικράτη του Κράτους", κεντρικός θα είναι ο ρόλος του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος αναμένεται να γνωμοδοτήσει των δημοσίων φορέων που είτε θα συγχωνευθούν είτε θα καταργηθούν.
Η αρχή έγινε σήμερα, με την κατάργηση των εταιρειών "ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε." και "ΟΠΕΠ Α.Ε." που ανακοινώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

13ος-14ος μισθός: Πού θα βρεθούν τα 2,4 δισ. που ζητούν οι δικαστές;

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουμε δει τους δικαστές να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στην εισοδηματική πολιτική της κάθε κυβέρνησης, δίνοντ...