Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ορατά τα πρώτα προβλήματα στην αγορα

  Ελλάδα  
 Επικοινωνία με συντάκτη Μέγεθος Κειμένου
Τα προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς να είναι πλέον ορατά
Μεγαλώνουν συνεχώς οι ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως την Τρίτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, ενώ την Κυριακή παρατάσσουν 100 ακόμη βυτιοφόρα κατά μήκος των εθνικών οδών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλη Κορκίδη, οι διεκπεραιώσεις των παραγγελιών γίνονται με δόσεις τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που εάν συνεχιστεί αναπόφευκτα θα δημιουργήσει προβλήματα στους εμπόρους.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι συνεχίζεται το καθεστώς της επίταξης και αν παρατηρηθεί καταστρατήγησή του θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δεν απέκλεισε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ η αστυνομία έχει ρητή εντολή να μην επιτρέψει στα φορτηγά να πορευτούν προς το κέντρο της Αθήνας.

Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Στην εθνικη Αθηνών-Κορίνθου υπάρχουν οχήματα και στα δυο ρεύματα στο ύψος της Ελευσίνας, στο Χαϊδάρι και στα διόδια Κορίνθου.

Στην Αθηνών - Λαμίας είναι συγκεντρωμένα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, επισης στον κόμβο Μαρκόπουλου και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

«Η κυβέρνηση να εφαρμόσει την επίταξη»
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος τόνισε την Κυριακή στο ΣΚΑΪ ότι το τελευταία διάστημα με τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων παίζεται το θέατρο του παραλόγου.

«Κοινοτική επιταγή από το 1992 το άνοιγμα του επαγγέλματος των βυτιοφορέων» σημείωσε, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει την επίταξη.

Για τους επαγγελματίες ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι στην πράξη απεργούν, απλώς δεν μπορούν να το παραταχθούν δημοσίως οι συνδικαλιστές επειδή είναι υπό καθεστώς επίταξης.

Τα προβλήματα στην τροφοδοσία σε περιφέρεια και νησιά θα γίνουν αισθητά από τη Δευτέρα τόνισε. «Δύο χιλιάδες κοντείνερ έχουν ξεφορτωθεί στον Πειραιά και είναι εγκλωβισμένα. Τέσσερα πλοία στη Θεσσαλονίκη έχουν καθηλωθεί και περιμένουν να ξεφορτώσουν. Έχουμε μείωση όγκου αφίξεων αλλά και μείωση εξαγωγών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Απειροελάχιστες οι ελλείψεις στην αγορά»
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος αρνήθηκε πάντως ότι υπάρχει απεργία εκ μέρους των μεταφορέων.

«Υπάρχει παύση εργασίας. Κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας δεν υπάρχει στην αγορά, απειροελάχιστες ελλείψεις» ισχυρίστηκε στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τζωρτζάτος υποστήριξε ότι η απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών θα είναι «το μεγαλύτερο φιάσκο που θα υπάρξει στην ελληνική κοινωνία. Το επάγγελμα των μεταφορών θα γίνει το πιο κλειστό επάγγελμα που υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανδρουλάκης: «Η επιλογή στο πρόσωπό μου την Κυριακή είναι επιλογή συνέχειας και χρήσιμων αλλαγών» – Τι είπε για την ακύρωση του debate

«Είμαι χαρούμενος γιατί η παράταξή μας έδειξε πολιτικό πολιτισμό, σοβαρότητα, ήθος, ενότητα και νομίζω αυτό πιστώνεται σε όλους τους υποψηφί...