Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τη νομοθεσία ούτε θα θεσπίσει γενικό κανόνα απολύσεων. Στην εργατική νομοθεσία, ως ισχύει σήμερα, υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που προβλέπει ότι η επιχείρηση μπορεί να επικαλεστεί σπουδαίο λόγο για απόλυση».
Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει όριο για την αναστολή εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Ισχύει όσο κρατά η πανδημία και υπάρχει κίνδυνος» και πρόσθεσε ότι «η κείμενη εργατική νομοθεσία προβλέπει τι μπορεί να κάνει μια επιχείρηση σε αυτή την περίπτωση. Εάν η επιχείρηση μπορεί για παράδειγμα να βάλει έναν εργαζόμενο σε τηλεργασία, μπορεί να το κάνει. Αν αποφασίσει να τον απολύσει και ο εργαζόμενος αμφισβητήσει το δικαίωμα αυτής της απόλυσης, πάνε στο δικαστήριο και αυτό κρίνει αν είναι νόμιμη η απόλυση».
Βορίδης: Στο πειθαρχικό όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν εμβολιάζονται
Σε ότι αφορά το Δημόσιο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας ΣΚΑΙ ανέφερε ότι σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. Για το αν ωστόσο τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου.
«Ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει την παραπομπή όσων δεν τηρούν τις νομικές τους υποχρεώσεις στα πειθαρχικά συμβούλια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Βορίδης αναφέρομενος στις περιπτώσεις των δημοσίων υπαλλήλων που αρνηθούν να εμβολιαστούν.
Γίνεται σαφές πως η κυβέρνηση δεν αντιτίθεται στις απολύσεις εργαζομένων με αφορμή τον εμβολιασμό φροντίζοντας μάλιστα να δηλώνει ότι δεν χρειάζεται να γίνει νομοθετική παρέμβαση αφού η ισχύουσα νομοθεσία το προβλέπει…
https://eleutheriellada.wordpress.com/2021/07/16/%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9%cf%87%cf%84%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b8%cf%85%cf%81%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%80/#more-124760
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου