Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Στο «πορτοκαλί» η Θεσσαλονίκη – Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες της εστίασης

Εχθές η Θεσσαλονίκη έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Με την ανακοίνωση των μέτρων όλος ο κόσμος εξαφανίστηκε, ελάχιστοι κυκλοφορούσαν έξω.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Ιωάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Καφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, που φέρνει νέα μέτρα που πλήττουν την εστίαση.

«Με τα μέτρα αυτά θα είναι πολύ δύσκολα. Είχαμε προβλέψει και πει ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Είχαμε μια ανάσα ελπίδας με το που πήγαμε στο επίπεδο 2. Πιστεύαμε ότι θα πάμε καλύτερα. Με το που ήρθαν τα νέα κρούσματα πήγαμε πάλι στο επίπεδο 3», είπε.

Σημείωσε δε πως «το ότι υπάρχουν 5-10-20 κακοί συνάδελφοι που δεν τηρούν το νόμο, δεν μπορεί αυτό να στιγματίσει όλη την εστίαση. Εμείς δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός. Εμείς λέμε μπράβο στην ελληνική αστυνομία που κάνει τη δουλειά της. Είμαστε πρωταθλήτρια πόλη η Θεσσαλονίκη σε πρόστιμα. Να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα. Τα πέντε μαγαζιά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Να τα κλείνουν.

Είμαστε κατά της παραβατικότητας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι παραβάτες. Είναι ελάχιστοι. Πάμε στο κομμάτι της ατομικής ευθύνης. Εμείς δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός. Έχουμε τόσα προβλήματα και έχουμε και αυτό».

Δείτε το βίντεο:

Ανακοινώνονται νέα μέτρα - «Κοκκινίζει» όλη η χώρα από τον ιό

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, «μαστιγώνει» ανάμεσα σε άλλες χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα, με τον κίνδυνο να μοιάζει πια ορατός, καθώς για δεύτερη συνεχή ημέρα καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων.

Τα 667 κρούσματα της Τρίτης, διαδέχθηκαν τα 865 σημερινά, δημιουργώντας αναταραχή σε κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές και αναδεικνύοντας παράλληλα την αναγκαιότητα νέων μέτρων. Μάλιστα, τα μέτρα θα αποφασισθούν αύριο Πέμπτη σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται να κάνει διάγγελμα για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τη διασπορά του κορονοϊού.

Το σύνολο της Ευρώπης είναι «λαβωμένο», με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να συγκαλεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής για τον κορονοϊό την ερχόμενη εβδομάδα και την Ισπανία να γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) τίθεται από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου η περιφερειακή ενότητα της Καστοριάς. Παράλληλα, στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) παραμένουν τα Γιάννενα , μιας και οι δείκτες επικινδυνότητας , όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι οριακοί μεταξύ των δύο επιπέδων, ωστόσο η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σε τρεις ημέρες , δηλαδή το Σάββατο 24 Οκτωβρίου. Ακόμη, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού, σε επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) για τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης, της Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθειά μας να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού και να περιορίσουμε την πανδημία. Και μπορούμε και πρέπει και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και τις οδηγίες των ειδικών», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη, απηύθυνε «ιδιαίτερη έκκληση» προς τους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Βοιωτίας, των Σερρών, των Ιωαννίνων, «όπου παρατηρείται επιθετικότατη αύξηση του ιικού φορτίου» να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Επιπλέον, τόνισε ότι μαζί με τους περιφερειάρχες και τους αιρετούς, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλουν κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ανακοπής του ρυθμού μετάδοσης, μια προσπάθεια που, όπως υπογράμμισε, θα ενταθεί τις επόμενες μέρες αλλά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή, η συνέργεια όλων.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ο αριθμός κρουσμάτων σήμερα αποτελεί ρεκόρ αλλά ρεκόρ αποτελούν και τα τεστ καθώς πραγματοποιήθηκαν 24.116 τεστ μόνο σήμερα από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και όλα τα κλιμάκια των υγειονομικών ελέγχων σε όλη τη χώρα.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη γι αυτό και συνεχίζουμε με επιμέλεια να παρακολουθούμε κάθε αλλαγή των δεδομένων και να αναλύουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν αυτή την έξαρση της πανδημίας. Πάντα με ένα μοναδικό απόλυτο κριτήριο, την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας όλων μας», σημείωσε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Έχουμε κάνει μια σπουδαία προσπάθεια όλους αυτούς τους μήνες, μια προσπάθεια που δεν πρέπει να πάει χαμένη και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι ένας: Εφαρμόζουμε όλοι μας τα μέτρα. Είναι το κλειδί για την επόμενη μέρα σε κάθε περιοχή, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας».
Δείτε αναλυτικά το νέο επιδημιολογικό χάρτη

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (21/10) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 προστέθηκαν η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες. Μαζί με την Κοζάνη στο επίπεδο 4 κατανέμεται και η Καστοριά.
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%c2%ab%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%af%c2%bb-%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%e2%80%93-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%ae-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7%cf%82/ar-BB1ahcQl?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...