Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Αν είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης, εκτιμώ ότι δεν θα εκλεγεί

Για τις πρόσφατες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με την μομφή κατά Κασσελάκη και την επόμενη μέρα μετά την «καθαίρεσή» του, τοποθετήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο Action 24 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Δεν απέκλεισε υποψηφιότητα Κασσελάκη, ωστόσο εκτίμησε ότι αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος δεν θα επανεκλεγεί. «Δικαίωμα να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης το έχει. Αν θα το κάνει δεν το γνωρίζω. Εκτιμώ ότι δεν θα κερδίσει» σημείωσε στις δηλώσεις της στο Action24.

Σε ό,τι αφορά το αν η ίδια θα είναι υποψήφια για την αρχηγία δεν το απέκλεισε αλλά είπε «δεν ξεκινούν από κει οι προθέσεις μου».
Εκτίμησε την ίδια στιγμή ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι μια καλή υποψηφιότητα, ενώ είπε ότι εκτιμά και τον Νικόλα Φαραντούρη.
«Η μομφή δεν ήταν κάτι που κάποιοι οργάνωσαν με τεχνικούς όρους, επειδή οι ίδιοι το ήθελαν, αλλά ήταν αίτημα από τη βάση» καθώς με ευθύνη του προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε αρνητικές ειδήσεις όλο το καλοκαίρι. Περαιτέρω, ξετύλιξε την αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στα όσα συνέβησαν στην Κεντρική Επιτροπή, αρχής γενομένης από την ανάρτηση Κασσελάκη από τη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο με την οποία όπως είπε άνοιγε θέματα διαφθοράς, μαύρων ταμείων, επίθεσης στον Αλέξη Τσίπρα, και φτάνοντας ως τα γεγονότα με την διαγραφή Λινού, τη διαγραφή και επαναφορά Πολάκη και την απόφαση να διχάσει και την κοινοβουλευτική ομάδα με την αποπομπή Φάμελλου.

Στο ερώτημα γιατί επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε ότι «υπάρχουν πολιτικές και ψυχολογικές ερμηνείες». Πολιτικά, είπε, «ήταν μια αυτοκτονική κίνηση».
Σημείωσε ότι δεν ζήτησε τυχαία ο Στέφανος Κασσελάκης να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές, αλλά διότι «ήξερα τι συμβαίνει», και ότι τα πράγματα είχαν φτάσει στο απροχώρητο κάτι στο οποίο μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να δώσει λύση. «Θα είχαμε αποφύγει, είπε την πρόταση μομφής» και ο ίδιος «θα έκανε εκλογές από τη θέση του προέδρου». «Αισθάνομαι καλά που το ζήτησα» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε «πολύ κακή» και στην συνέχεια «αισχρή» την ομιλία Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, αποδίδοντας σε αυτή την ενεργοποίηση αντανακλαστικών σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με αποτέλεσμα να στηρίξουν την πρόταση μομφής.

Τι είπε για Πολάκη, Τσίπρα και συγκλίσεις με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

Στο ερώτημα για το αν υπήρξε μια «ανίερη συμμαχία» με τον Παύλο Πολάκη – όπως «κάποιοι κακεντρεχείς λένε»- για να καθαιρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε ότι υπήρξε μια «κοινή αντίληψη της στιγμής», που η ίδια πάντως την είχε από τον Φεβρουάριο.

Στο ερώτημα για το αν θα μπορούσε να σταθεί σε ένα κόμμα με πρόεδρο τον Πολάκη, διερωτήθηκε «γιατί; Επειδή είπα για τη μισή διαγραφή; Με τον Παύλο Πολάκη έχω διαφωνήσει πάρα πολλές φορές αλλά ξέρετε πόσα χρόνια έχουμε συνυπάρξεις». Από εκεί και πέρα πρόσθεσε ότι «όρκους πίστης δεν έχω δώσει σε κανέναν» και θα εξαρτηθεί από το «αν καλύπτομαι πολιτικά», είναι πολιτικά τα ζητήματα τα δικά μου δεν είναι ψυχολογικά, οι άνθρωποι που συνυπάρχουν δεν είναι όλοι φίλοι, συνυπάρχουν για έναν κοινό στόχο και το καταστατικό θέτει τους κανόνες για να μπορούν να συνυπάρχουν».

Για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι η ίδια δεν μπορεί να πει τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας η ίδια πάντως θα ήθελε «να μην έχει φύγει».

Σε ερώτηση σχετικά με τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, είπε ότι «αν δεν είχαν φύγει ενδέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης να είχε φύγει νωρίτερα και να ήταν πιο ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, για το ενδεχόμενο συγκλίσεων με τη Νέα Αριστερά, απάντησε: «Ο δρόμος που μας έφερε στην εξουσία ήταν ο δύσκολος δρόμος των προσθέσεων και των πολλαπλασιασμών», επομένως η ίδια είναι ανοιχτή «σε σύγκλιση και με τη νέα Αριστερά και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις», όπως το ΠΑΣΟΚ.
https://www.topontiki.gr/2024/09/10/olga-gerovasili-an-ine-ipopsifios-o-kasselakis-ektimo-oti-de-tha-eklegi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου