Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Στα άκρα οι συγκρούσεις στην Υγεία – Πώς η κυβέρνηση χάνει τη μάχη

Μεγάλες αντιδράσεις ακόμα και στους ακραιφνείς δεξιούς προκαλεί η συμπεριφορά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, αντί να προσπαθεί να κατευνάσει την ένταση που επικρατεί στους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και να εκτονώσει την κοινωνική δυσφορία για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, προκαλεί με τρόπο μάλλον εξοργιστικό!

Η πλέον προκλητική –αλλά όχι η μοναδική – ήταν η άποψη που εξέφρασε ο κ. Γεωργιάδης ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι «συμμορία της μιζέριας». Μία θέση που προφανώς δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να εκτονώσει το κλίμα έντασης και να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση εργάζεται με σοβαρότητα και χωρίς κορώνες για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων προβλημάτων στο χώρο της υγείας.

«Ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη, απογοητευμένος από τα φαινόμενα αλαζονείας της κυβέρνησης. Κάποιοι δεν φαίνεται να πήραν το μήνυμα» έλεγαν χθες γαλάζιοι βουλευτές, προσθέτοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει αρχίσει και γίνεται πολύ ακραίος και αυτή του τη συμπεριφορά θα την πληρώσει η κυβερνητική παράταξη.

Μόλις προ ημερών, σε συνάντησή του με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Ασκληπιείο της Βούλας, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι γκρίνιαζαν «με τη γνωστή κασέτα. «Η κασέτα είναι η ίδια, δεν έχει σημασία. ΚΚΚΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, τα ίδια. Τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια, τα ίδια. Πόσο να αντέξεις να τα ακούσεις. Τα ίδια. Εντάξει, δεν είμαι και κανένας Γκάντι» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ανάλογο σκηνικό διαδραματίστηκε και στην προ ημερών επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, όπου εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του νησιού τον υποδέχθηκαν με έντονες αποδοκιμασίες στη διάρκεια εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός Υγείας έχασε την ψυχραιμία του και αποκάλεσε «κάφρους» τους εργαζόμενους, ενώ ήταν προκλητικός σε όλη την ομιλία του.
https://www.topontiki.gr/2024/09/11/sta-akra-i-sigkrousis-stin-igia-pos-i-kivernisi-chani-ti-machi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου