Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: “ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΟΙΚΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”


«Νομίζω ότι οι Ελληνες – που περνούν δύσκολες στιγμές – γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.
Σε μια τηλεοπτική συζήτηση που οργάνωσε η Αυστριακή Τηλεόραση σε συνεργασία με τον ιστότοπο Euobserver και δημοσιογράφους διαπιστευμένους στην Κομισιόν, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα: «Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία».
Όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακραία δύναμη», ο πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Θα ήθελα η Ελλάδα να κυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν στραμμένο το βλέμμα και την καρδιά τους σε πολλούς αδύναμους ανθρώπους στην Ελλάδα και που κατανοούν την αναγκαιότητα των Ευρωπαϊκών διαδικασιών».
«Κάθε κόμμα που κατεβαίνει στις εκλογές, πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτά τα πρότυπα. Δεν θέλω να σχολιάσω τις πιθανότητες του ενός και του άλλου κόμματος, αλλά θα προτιμούσα να εμφανιστούν οικεία πρόσωπα», σε μια προφανή αναφορά στον υποψήφιο για την προεδρία της δημοκρατίας Σταύρο Δήμα που είχε διατελέσει επίτροπος, όπως αναφέρει το EuObserver.
http://kartesios.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου