Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Έρχονται Χριστούγεννα, αλλά ποιος νοιάζεται;


Αν εξαιρέσουμε τη θεία Τριαδούλα στον μακρινό Έβρο που ετοιμάζει ροδόνερα και λαμαρίνες για τους κουραμπιέδες της, έχω την υποψία πως ούτε οι καλικάντζαροι δεν θα μας καταδεχτούν φέτος. Άραγε παλάβωσαν τα φεγγάρια ξαφνικά ή μήπως πρέπει να παίρνουμε ένα Xanax κάθε πρωί για να ηρεμήσουμε;
Η θεία μου όπως πάντα κατηγορηματική, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με την ψυχραιμία σεισμολόγου περιμένοντας βροχές και καταστροφές που θα τη φέρουν στην Αθήνα- όπως απείλησε -για να γιορτάσουμε μαζί τη γέννηση του θείου βρέφους. Τα Χριστούγεννα κατά τη γνώμη της είναι οικογενειακή γιορτή χώρια που είναι μια καλή ευκαιρία για να δει τη Μελωδία της Ευτυχίας, τον Σάκη ως Ηρακλή και τη Χρυσούλα Διαβάτη στο Δυο Γυναίκες χορεύουν. Δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα είπε, να δει τον Κότσιρα με τον Λιδάκη και καπάκι την Πάολα. Πριν με λούσει κρύος ιδρώτας με καθησύχασε πως δεν θα μείνει μαζί μας στο ρετιρέ. Αφενός θέλει το χώρο της, αφετέρου έχει κερδίσει ξενοδοχείο από τον Τσαουσόπουλο που τον ακούει κάθε πρωί κλέβοντας τον Τράγκα την ώρα που μπαίνει στο facebook . Αναρωτήθηκα κι εγώ από πού πηγάζει τόση όρεξη για ζωή, αλλά με γείωσε λέγοντάς μου πως δεν πίνει ανθρακούχο νερό, παρά σταθερά τον espresso του Κλούνει ακούγοντας Μαραβέγια. Για να είναι δε, σε απόλυτη φόρμα διαβάζει με πάθος Πανόπουλο κι ύστερα βλέπει Λίτσα Πατέρα παρότι προτιμά τελικά τον Σεφερλή από τον Λιάγκα, ειδήσεις όμως βλέπει στον Άλφα και gossip στο Έψιλον.
Η ανοιχτότητα της θείας δεν έχει τέλος μα ούτε και έλεος. Είναι δηλαδή υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα αλλά μακάρι να βγει ο Σύριζα αν κάνει κόμμα κι ο Γ.Π. θα είναι πολύ ευχαριστημένη να τον δει σε μια καινούργια συγκυβέρνηση με την προϋπόθεση βέβαια να μην της κοπεί κι άλλο η σύνταξη. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσει τον Ρωμανό και την Μαχητική Αναρχία. Πριν προλάβω να της πω πως ίσως θα ταν καλό να δει ένα ψυχίατρο μου αποκάλυψε πως έχει προ πολλού αντικαταστήσει τα Xanax με κολλαγόνο και περιμένει με ανυπομονησία την ταινία με τον Γιάλομ .
Ποτέ άλλοτε η ζωή στην Ελλάδα δεν είχε τόσο ενδιαφέρον είπε η θεία Τριαδούλα …θα το γλεντήσω όσο προλαβαίνω!
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου