Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014


Το υψηλό ενεργειακό κόστος, σε συνδυασμό με την πολυετή ύφεση, οδηγεί την ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική στα πρόθυρα του λουκέτου. Η διοίκηση της εταιρίας, που ελέγχεται από την οικογένεια Κ. Αγγελόπουλου, ανακοίνωσε χθες την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας για τους 200 εργαζομένους στη μονάδα παραγωγής (σε σύνολο 263 υπαλλήλων που απασχολεί η εταιρία) από τις 17 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 31 Μαρτίου 2014.

Οπως έγινε γνωστό, διατηρεί στο παλαιό καθεστώς μόνο τους υπαλλήλους που απασχολούνται στην εμπορία σιδήρου και τη φύλαξη των εγκαταστάσεων. Με βάση το καθεστώς της διαθεσιμότητας, η Χαλυβουργική θα πληρώνει το 50% του μισθού των 200 εργαζομένων, ενώ το υπόλοιπο θα
συμπληρώνεται από τον ΟΑΕΔ. Την απόφαση καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ). «Για άλλη μια φορά οι εργοδότες βιομήχανοι επιχειρούν, με λαθεμένες και σπασμωδικές κινήσεις που καταγγέλλουμε, να μετακυλίσουν στους βιομηχανικούς εργάτες τις συνέπειες της κρίσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση της εταιρίας υποστηρίζει ότι θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζομένους της έχοντας στόχο τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση της λειτουργία της, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, της μειωμένης εξαγωγικής δραστηριότητας και της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται ότι «πέρα από τη δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, το υψηλό ενεργειακό κόστος (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο), με το οποίο ως βιομηχανία εντάσεως ενέργειας επιβαρύνεται η χαλυβουργία στη χώρα μας, ακυρώνει τα παραπάνω πλεονεκτήματα της εταιρίας και την καθιστά κατεξοχήν μη ανταγωνιστική ιδιαίτερα στην αγορά εκτός Ελλάδος, όπου θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε με εξαγωγική πολιτική». Στο υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζουν ότι εντός των ημερών θα συνεδριάσει η αρμόδια διυπουργική επιτροπή με στόχο τη λήψη μέτρων για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου