Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εμμένει η κυβέρνηση στην επιστροφή της χώρας στις αγορές το β’ εξάμηνο του 2014

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, αξιωματούχος του υπ. Οικονομικών δήλωσε πως «ο σχεδιασμός μας είναι για το δεύτερο εξάμηνο και είμαστε αισιόδοξοι. Εκεί θα γίνει όλη η προσπάθεια

Στα σχέδια να επιστρέψει η χώρα στις αγορές ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 εμμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε πως «ο σχεδιασμός μας είναι για το δεύτερο εξάμηνο και είμαστε αισιόδοξοι. Εκεί θα γίνει όλη η προσπάθεια».
Η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, απ' όταν ξέσπασε η κρίση χρέους και η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει μικρή έκδοση ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, εφόσον τα στοιχεία της Eurostat τον Απρίλιο επιβεβαιώσουν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013 και η οικονομία έχει επιστρέψει σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.

Ερωτηθείς ο ίδιος ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος για το ενδεχόμενο αλλαγής της οικονομικής πολιτικής λόγω ευρωεκλογών απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν θα χαλάσουμε το σωστό της πορείας ούτε λόγω ευρωεκλογών, ούτε λόγω ΝΔ, ούτε λόγω ΣΥΡΙΖΑ ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Εμάς μας ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας».
http://www.eklogika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου