Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

FT: Κίνδυνος αστάθειας στην Ελλάδα οι εκλογές


thumb

Έντονο προβληματισμό εκφράζουν σε νέο δημοσίευμα οι Financial Times, που τιτλοφορείται ως «προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα».
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αστάθειας που μπορούν να προκαλέσουν οι εκλογές, κάνει λόγο για τη πλειάδα των τροποποιήσεων και αλλαγών που έχουν ήδη κατατεθεί στη Βουλή λίγες μέρες πριν κλείσει για τη γιορτινή περίοδο αλλά και για τις σκληρές προσπάθειες του Λουκά Παπαδήμου να κρατήσει μια νότα ενότητας και ελέγχου της κυβέρνησης.
Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρεται πως «Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει βυθιστεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα που τα δύο μεγάλα κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλους υποψηφίους για τις επικείμενες εκλογές».
Επιπλέον, ο συντάκτης του άρθρου επικαλούμενος επικαλούμενος βετεράνο της ΝΔ, τονίζει πως «έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πιθανών υποψηφίων και για τα δύο κόμματα, ειδικά στην επαρχία… Τόσο οι αξιοσέβαστοι επαγγελματίες όσο και διακεκριμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απορρίπτουν τις προτάσεις».
Στο δημοσίευμα εκφράζεται ακόμα η εκτίμηση πως η πλειονότητα των ψηφοφόρων στηρίζει μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις και πως παρά την άποψη των διεθνών πιστωτών ότι από τις εκλογές θα προκύψει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αυτό δεν είναι δεδομένο.
Ειδικότερα σημειώνει ότι «η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, όμως, φαίνεται πως στηρίζει τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης, που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις, από το Κομμουνιστικό Κόμμα
και την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή. Ακόμη όμως και αν τα δύο κόμματα κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πιθανότατα θα έχει μικρή διάρκεια ζωής».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου