Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο απεργιακός χάρτης της εβδομάδας

 
Με αιχμή τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την εργασιακή εφεδρεία και τις πάσης φύσης περικοπές στα εισοδήματά τους, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους το επόμενο διάστημα, με αποκορύφωμα την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 Οκτωβρίου.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από αύριο, Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εκτός του Προαστιακού. Για τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

Όσον αφορά τον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε την τροποποίηση των δρομολογίων τουόγω τεχνικού προβλήματος που έχει προκύψει στο σύστημα ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής υποδομής. Συνεπώς, από σήμερα, Τετάρτη και μέχρι νεοτέρας
Εκτελούνται μεταξύ Αεροδρομίου - Κιάτου όλα τα δρομολόγια με ώρα αναχώρησης ΧΧ:44 και μεταξύ Κιάτου-Αεροδρομίου με ώρα αναχώρησης ΧΧ:25. Εξαιρούνται οι συρμοί που αναχωρούν από το αεροδρόμιο στις 21:44 και 22:44 και από το Κιάτο στις 21:25 και 22:25.
  • Οι συρμοί που αναχωρούν από το Αεροδρόμιο κάθε ΧΧ:26 τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται σε θερμικό συρμό μετά από δεκάλεπτη αναμονή και φθάνουν στον τερματικό σταθμό των 'Ανω Λιοσίων με 10λεπτη καθυστέρηση.
  • Καταργούνται όλα τα δρομολόγια με ώρα αναχώρησης από το σταθμό του Αεροδρομίου κάθε ΧΧ:11.
  • Πυκνώνουν τα δρομολόγια με ώρα αναχώρησης από το σταθμό του Αεροδρομίου κάθε ΧΧ:58 και ώρα άφιξης στην Νερατζιώτισσα ΧΧ:21.
  • Αντίστοιχα πυκνώνουν τα δρομολόγια με ώρα αναχώρησης από το σταθμό Νερατζιώτισσας ΧΧ:26 και ώρα άφιξης στο σταθμό του Αεροδρομίου ΧΧ:48.
  • Καταργούνται στο σύνολο της διαδρομής όλα δρομολόγια που είναι προγραμματισμένα μετά τις 9 το βράδυ.
Σε στάση εργασίας προχωρά αύριο, Πέμπτη από τις 11:00 έως τις 15:00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Δεκαήμερη απεργία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν, ξεκινώντας από την Παρασκευή, και οι τελωνειακοί.
Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καθηγητές και δάσκαλοι, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο κυλιόμενων πενθήμερων απεργιών.
Σε πανελλαδική αποχή κατεβαίνουν οι δικηγόροι από αύριο, Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν όλα τα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, Κανάλι της Βουλής, Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι είναι κλειστά σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ). Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο της Ακρόπολης.
Στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή πραγματοποιούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζονται, όπως και οι καταλήψεις δημοσίων υπηρεσιών. Κρίσιμη συνάντηση Χ.Καστανίδη με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το βράδυ της Τετάρτης για το θέμα των σκουπιδιών στους δρόμους.
Δεμένα για τρεις ημέρες θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας. Η ΠΝΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εφοριακοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου