Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι Αγανακτισμένοι πλημμυρίζουν την Κυριακή τις πλατείες Ελλάδας και Ευρώπης

Να πλημμυρίσουν όλες οι πλατείες καλούν Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες οι «Αγανακτισμένοι» για το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου, 12η μέρα της κινητοποίησης.
Στόχος των επιτροπών οργάνωσης είναι οι συγκεντρώσεις να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και παλμό, αφού όπως χαρακτηριστικά λένε «έτσι μπορούν πολλά να αλλάξουν».
Χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας και της αποφασιστικότητας των διαδηλωτών είναι η σελίδα στο facebook με τίτλο 1.000.000 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ που έφτιαξε η «Αγανακτισμένη» Έλενα Ρόκα.
Μάλιστα είναι πολλοί οι επισκέπτες των σελίδων των Αγανακτισμένων σε όλη την Ελλάδα που με μηνύματα στον «τοίχο» των σελίδων στο facebook καλούν «όσους βουλευτές θέλουν να σώσουν την αξιοπρέπειά τους να παραιτηθούν και να ενωθούν με τους διαδηλωτές στις πλατείες».
Στην Αθήνα οι ομάδες εργασίας των «Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα» εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία της συγκέντρωσης με στόχο να ξεπεράσει κατά πολύ εκείνη της προηγούμενης Κυριακής συγκεντρώνοντας πάνω από 100000 διαδηλωτές.
Από νωρίς επιτροπές Αγανακτισμένων θα ενημερώνουν τους πολίτες στις γειτονιές της Αθήνας και θα τους καλούν στο Σύνταγμα, ενώ οργανώνονται πορείες «Αγανακτισμένων» από τους περιφερειακούς δήμους προς την Πλατεία Συντάγματος.

Αγανακτισμένοι στον Λευκό Πύργο σε συνέλευση real democracyΤο ίδιο συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη όπου θα γίνει «μοτοπορεία» ενημέρωσης και έχουν προγραμματιστεί δύο προσυγκεντρώσεις στις 5 μμ στην πλατεία ΟΣΕ και στο Μέγαρο Μουσικής ώστε οι διαδηλωτές να κατευθυνθούν «στον λευκό πύργο κάνοντας φασαρία με τύμπανα-σφυρίχτρες-κατσαρόλες και ότι άλλο θέλουμε για να ακουστεί δυνατά η φωνή των πλατειών της Ευρώπης», όπως γράφουν στο blog τους.
Μάλιστα οι Αγανακτισμένοι της Ευρώπης συντονίζονται μεταξύ τους, και φροντίζουν να μεταδίδονται ζωντανά μέσω livestream, ώστε να αναμεταδίδονται από τα blogs και το facebook με τις συγκεντρώσεις στην Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης και στο Σύνταγμα να έχουν τις περισσότερες προτιμήσεις.
Εν τω μεταξύ μέρα με τη μέρα το κίνημα των Αγανακτισμένων αρχίζει να αποκτά πιο σαφή χαρακτηριστικά και αιτήματα, όπως φαίνεται από τον χαιρετισμό της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος προς την Λαϊκή Συνέλευση Θεσσαλονίκης:

«Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν φύγει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Για δέκατη ημέρα είμαστε όλοι μαζί, στις πλατείες, ώστε ο σπόρος της άμεσης Δημοκρατίας να ριζώσει και να καρπίσει, μέσα στις ανοιχτές, συμμετοχικές και ισότιμες διαδικασίες που έχουμε κατακτήσει. Διαδικασίες που εξασφαλίζουν τη διαφάνεια, την ενότητα, τη σύνθεση και την ποικιλία και των απόψεων όλων μας.

Χωρίς ταμπέλες, ταυτότητες και λόγους που μας διαχωρίζουν και ανήκουν στο παρελθόν. Συνεχίζουμε όλοι μαζί μέχρι να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας.»

Στην Αθήνα η Γενική συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος αποφάσισε να γίνονται «από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, ημέρας συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του νέου μνημονίου» καθώς και «πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο ψήφισμά τους οι «Αγανακτισμένοι».
Η απήχηση του Κινήματος των αγανακτισμένων παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με αποτέλεσμα αρκετά σωματεία να προσαρμόζουν τις κινητοποιήσεις τους αναλόγως. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να μετατρέψουν σε στάση εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 4 μμ) την 24ωρη απεργία της Δευτέρας, «ώστε να εξυπηρετηθεί και να διευκολυνθεί η ειρηνική συγκέντρωση της σύγχρονης «Εκκλησίας του Δήμου».
eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου