Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Συνθήκη Δουβλίνου ΙΙ


Γνωρίζετε ότι επειδή το Ελληνικό κράτος (βλέπε πολιτικοί! ) έχει πάρει οικονομική «βοήθεια» για την υποδοχή,αλλά και τη διαβίωση των λαθρομεταναστών αν τους….
απελάσει θα κληθεί να πληρώσει δυσβάσταχτα πρόστιμα;;;
1) Η «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» προβλέπει την ΠΑΡΑΜΟΝΗ των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στη χώρα εισόδου αλλά και την ΑΜΕΣΗ μεταφορά και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ σε αυτή (χώρα εισόδου) όσων εισήλθαν από αυτήν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η εφαρμογή της «Συνθήκης του ΔουβλίνουΙΙ» της ΕΕ, προβλέπει την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (ενδεικτικά αναφέρω ότι) μέσα στο πρώτο 3μηνο του 2007 η Ολλανδική κυβέρνηση μετέφερε στην Ελλάδα, με ολλανδικά τσάρτερς 1.100 λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδος.
2)Βάσει της «Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων έχει χορηγήσει την τελευταία επταετία στην Ελλάδα, οικονομική βοήθεια ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέσα στο 2008 χορήγησε βοήθεια ύψους 1,5 εκατομμυρίων(!!)
3)Η ουσία του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα είναι η «Συνθήκη του Δουβλίνου II». Ο Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ καθιστά την Ελλάδα μία χώρα που αναγκάζεται να αντιμετωπίσει μοναχική και αδύναμη ένα τεράστιο κύμα παράνομης μετανάστευσης, χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί πραγματικής ευρωπαϊκής κοινοτικής αλληλεγγύης. Διότι υπάρχει ένα διεθνές πρόβλημα. Υπάρχουν χώρες υψηλού κινδύνου, που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζουν ως χώρες υψηλού κινδύνου. Υπάρχουν χώρες, όπως η Σομαλία, υπάρχουν περιοχές, όπως η Υεμένη, το Μπαγκλαντές κλπ., στις οποίες ζουν άνθρωποι υπό άθλιες συνθήκες, με καθημερινή απειλή της ζωής τους. Και αυτοί αναζητούν μία καλύτερη τύχη.όμως αυτοί που απειλούνται ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ με στοιχειά του ΟΗΕ και της unesco.. δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν σε μακρινές χώρες, αλλά καταλήγουν σε προσφυγικά στρατόπεδα των γειτονικών κρατών!!

Αντελήφθη κανείς πως τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, μας δικάζουν γιατί δεν κρατάμε τους λαθρομετανάστες στην Χώρα μας, και μάλιστα μας υποχρεώνουν να τους δώσουμε και άσυλο;
Ενώ την ίδια στιγμή.άλλες χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία.απελαύνουν κακήν κακώς.ότι θεωρούν παράνομο(πχ τσιγγάνους.)και η Ελβετία διώχνει κάθε εγκληματία μετανάστη (νόμιμο ή παράνομο) με ειδικό νόμο που κατάθεσε στη βουλή της, αφού πραγματοποίησε δημοψήφισμα (υπέρ του νόμου ψήφισε το 53% των Ελβετών).
Γνωρίζει ο Ελληνικός Λαός, που με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι «κυρίαρχος» πως επειδή το Ελληνικό κράτος έχει πάρει οικονομική «βοήθεια» για την υποδοχή, αλλά και τη διαβίωση των λαθρομεταναστών, αν τους απελάσει θα κληθεί να πληρώσει δυσβάσταχτα πρόστιμα;;; Και ότι με την υπογραφή της «Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ» έχει υποχρεωθεί να ζήσει αυτός και οι επερχόμενες γενεές, πιθανότατα με εκατομμύρια μετανάστες από Ασιατικές Χώρες;

http://titanis.pblogs.gr

Ας υποθέσουμε ότι ένας Αφγανός εντοπίζεται στη Βιέννη χωρίς χαρτιά. Με μεγάλη ευγένεια και σεβόμενοι όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ξαποστέλνουν από εκεί που ΄ρθε. Οχι στην Καμπούλ, αλλά στην Αθήνα, στο πρώτο ευρωπαϊκό χώμα που πάτησε. Θα επιστρέψει κάπου στον αφιλόξενο Αγιο Παντελεήμονα. Αν βέβαια πρόκειται για τραγική περίπτωση, μια μάνα με τρία παιδιά, αναλαμβάνουν εκείνοι να εκδώσουν το άσυλο:
το δικαστήριο προ μηνός έκανε δεκτή την προσφυγή μιας τέτοιας μάνας επειδή στα ελληνικά κέντρα υποδοχής μεταναστών θα της φέρονταν απάνθρωπα και ταπεινωτικά. Για να μη λέμε λόγια του αέρα: οι Αυστριακοί στέλνουν στην Ελλάδα περί τους 20 λαθρομετανάστες τον μήνα. Γιατί; Επειδή έχει υπογραφεί ο «Κανονισμός Δουβλίνο 2». Αδρομερώς: ο μετανάστης που μπαίνει στην Ευρώπη είναι υποχρεωμένος να κάνει τα χαρτιά στην πρώτη χώρα που τον υποδέχεται. Αν τον πιάσουν αλλού, τον στέλνουν στην αρχή της διαδρομής, όπως στο επιτραπέζιο «φιδάκι». Δεδομένου ότι έρχονται ποδαράτα ή βαρκάδα, οι περισσότεροι μπαίνουν στην Ελλάδα. Για να μη λέμε λόγια του αέρα: το 90% των ξένων που εισέρχονται παρανόμως στην Ευρώπη μπαίνουν από την Ελλάδα.

«Δουβλίνο 2»: ενός έτους αναστολή
Την αναστολή εφαρμογής της συνθήκης «Δουβλίνο 2» για ένα χρόνο ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση, ένα εικοσιτετράωρο πριν από τη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή, με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών κ. Thomas de Maiziere, στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε, στη Βουδαπέστη. Σε ανακοίνωσή του, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «με δεδομένη την ιδιαίτερη κατάσταση στην Ελλάδα και λαμβάνοντας υπόψη τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων στη διαδικασία παροχής ασύλου, αποφασίσαμε την αναστολή για ένα χρόνο της επαναπροώθησης προσφύγων που ζητούν άσυλο». Συμπληρωματικά, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου διευκρίνισε ότι «η απόφαση θα ισχύσει για ένα χρόνο, επειδή εκτιμάται ότι στο διάστημα αυτό θα καταστεί δυνατό να επιτευχθούν ουσιαστικές βελτιώσεις στην Ελλάδα».
Σε γραπτή του δήλωση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής τόνισε ότι «είναι έμπρακτη αναγνώριση της τιτάνιας προσπάθειας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της πίεσης των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Χαιρόμαστε για την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης». Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπ. Εσωτερικών κ. Στέφαν Πάρις, και άλλες χώρες πλην της Γερμανίας προχώρησαν σε προσωρινή αναστολή εφαρμογής της συνθήκης «Δουβλίνο 2». Μεταξύ των χωρών αυτών συγκαταλέγονται, κατά πληροφορίες, η Σουηδία, η Μ. Βρετανία, η Ισλανδία και η Νορβηγία. Πάντως, σημειώνεται ότι το 2010 ο αριθμός των προσφύγων που επαναπροωθήθηκαν από τη Γερμανία πίσω στην πρώτη χώρα εισόδου στην Ε.Ε., δηλαδή την Ελλάδα (όπως προβλέπει το «Δουβλίνο 2») δεν ξεπέρασε τους 55… Την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για την ανέγερση τεχνητού εμποδίου σε τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων επανέλαβε σε συνάντηση που είχε χθες στη Βαρσοβία ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας με τον Πολωνό ομόλογό του κ. R. Sikorski.
politismos politis 

1 σχόλιο:

  1. σωστή και αντικειμενική ενημέρωση.
    άρα η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα στη δυστυχία του μισού πλανήτη όπου δικαιολογημένα αρκετοί ψάχνουν μια καλύτερη ζωή και στην αδιαφορία και την απομάκρυνση ευθυνών του άλλου μισού που δημιουργεί τη δυστυχία.
    έτσι σε αυτή τη χώρα οι μετανάστες δεν έχουν μέλλον και εγκληματούν για να επιβιώσουν και οι Έλληνες δικαιολογημένα αγανακτούν.
    το κακό είναι ότι ακούγονται δύο φωνές στη χώρα μας και το πρόβλημα παραμένει στάσιμο.
    η φωνή της άκρας δεξιάς όπου λέει τη μισή αλήθεια τονίζοντας την εγκληματικότητα και την ταλαιπωρία των Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα ζωής τους και η φωνή της άκρας αριστεράς όπου λέει την άλλη μισή αλήθεια τονίζοντας το πόνο, τη δυστυχία και τα δικαιώματα των μεταναστών.
    ελπίζω κάποια στιγμή να ακούσω κάπου στη μέση και τις δύο αλήθειες μαζί προσπαθώντας να βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα πριν είναι πολύ αργά για όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή