Σάββατο 16 Απριλίου 2011

105 άνθρωποι του πνεύματος αντιδρούν και δηλώνουν

Στη χώρα μας, η βαθιά οικονομική κρίση που έχει πλήξει τις ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, οδηγεί μέρα με τη μέρα έναν ραγδαία αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας στη φτώχια και την εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, όμως, και παράλληλα με τη διόγκωση των κοινωνικών προβλημάτων μεθοδεύεται η απαξίωση και ο εξευτελισμός των ανθρώπων εκείνων που έχουν στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία με τον μόχθο και τις γνώσεις τους.

Αυτοί που χρόνια τώρα διαχειρίστηκαν την εξουσία σε διάφορα επίπεδα και με την πολιτική τους βύθισαν τη χώρα στην οικονομική κρίση είναι υπεύθυνοι για την αναξιοπιστία και τη διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι προσπαθούν, με τη βοήθεια δυστυχώς κάποιων ΜΜΕ, να περάσουν ενοχές στον μέσο πολίτη, να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης και να εμφανίσουν τους εαυτούς τους ως μοναδική και αναντικατάστατη δύναμη «σωτηρίας» της χώρας.

Αυτή η διαρκώς κλιμακούμενη εχθρική και εθνικά υπονομευτική συμπεριφορά οδηγεί στη διάλυση του κοινωνικού ιστού και, με μαθηματική ακρίβεια, σε συμπεριφορές και καταστάσεις πρωτόγνωρες για τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας. Η απουσία σχεδιασμού και οράματος, καθώς και η έλλειψη προοπτικής προόδου και ανάπτυξης, δεν πρέπει να αφήσει αδιάφορο κανέναν από μας. Η σιωπή και η αδράνεια δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Η σωστή ενημέρωση, η άρνηση κάθε μορφής υποτέλειας και το όραμα για μια κοινωνία αλληλεγγύης θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε συλλογική αφύπνιση αλλά και αντιπαράθεση στην επιχειρούμενη κοινωνική, πολιτισμική και οικονομική περιθωριοποίηση σημαντικών τμημάτων του λαού μας. Πρέπει να αντιδράσουμε στην έκπτωση θεσμών και αξιών, που μας πλήττει όλους μαζί και τον καθένα χωριστά.
politismos politis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου