Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Για ανάγκη κοινής στρατηγικής κάνει λόγο ο κ. Σαμαράς από την Ισπανία

thumb

Ο κ. Σαμαράς σε επίσκεψη του στην Ισπανία συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, όπου και συζητήσανε για την ανάγκη συνολικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, καθώς και για την ανάγκη ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων για την περιστολή της δημόσιας σπατάλης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι Ελλάδα και Ισπανία αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και πρέπει να ανακάμψουν, με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και με ουσιαστικά μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας.

«Συμφωνήσαμε στην ανάγκη ανάπτυξης, καθώς και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων με έμφαση στην περιστολή της δημόσιας σπατάλης, για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και, βεβαίως, για χάραξη μιας κοινής -επιτέλους- ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ακόμα, καταπιάστηκαν με το ζήτημα των εξελίξεων στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και για τις προκλήσεις που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή.

«Συζητήσαμε, επίσης, για το έντονο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που έχει πάρει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις και συμφωνήσαμε στην ανάγκη κοινών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως, για παράδειγμα, στο ζήτημα της πρόληψης και της επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών» προσέθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε πως «ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία και το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας, και αύριο ως κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ξαναβρεί η Ευρώπη το δρόμο της συνοχής, το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου