Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

FT: Η Ευρωζώνη εξετάζει σχέδιο «μερικής διαγραφής» του ελληνικού χρέους

thumb
Σχέδιο διαγραφής μέρους των χρεών της Ελλάδας και της Ιρλανδίας μέσω της Ευρωπαϊκής Διευκόλυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), εξετάζουν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των  Financial Times.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το σχέδιο προβλέπει την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους σε αυτά τα κράτη που θα χρησιμοποιούνται για την επαναγορά του χρέους και τη μείωση των υποχρεώσεων τους.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, επανέλαβε ότι η χώρα του αντιτίθεται στην ιδέα έκδοσης ευρω-ομολόγων και ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε οι φρουροί του ευρώ».
«Αυτά είναι ανοησίες και συμμερίζομαι με σθένος την άρνηση της Γερμανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ, ενώ τόνισε ότι το 2013 η Ελλάδα θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της
Τις πληροφορίες των Financial Τimes διέψευσε επίσης και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέροντας πως «αναμένουμε ότι με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η φερεγγυότητα της Ελλάδας θα ενισχυθεί και πάλι». Επίσης πρόσθεσε ότι το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης δεν χρειάζεται προς το παρόν ενίσχυση.
to pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου