Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επίδειξη δύναμης των Καραμανλικών στη Θεσσαλονίκη

Ενθουσιώδη υποδοχή επιφύλαξαν οι Θεσσαλονικείς στον Κώστα Καραμανλή, στα χθεσινά αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε δεύτερη μοίρα πέρασε η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αντιμετωπίζει με γενναιοδωρία, που αρμόζει σε πολιτικό αντίπαλο, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα καλά λόγια που επιφύλαξαν για τον Γιάννη Μπουτάρη ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο Νίκος Μέρτζος.
Ηταν το αποκορύφωμα της επίδειξη δύναμης των Καραμανλικών, από όλη τη Μακεδονία, που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, και κατέκλυσαν το πλακόστρωτο της νέας παραλίας, όπου έγινε η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων.
Θερμά ήταν τα χειροκροτήματα και για τον Αντ. Σαμαρά, αλλά σαφώς λιγότερα, ενώ μια οργανωμένη ομάδα μελών της ΟΝΝΕΔ φώναξε το σύνθημα "πιο ψηλά, πιο ψηλά με Αντώνη Σαμαρά".
Υπό αυτές τις συνθήκες ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινήθηκε πιο διακριτικά, έχοντας στο πλευρό του και τη σύζυγο του Γεωργία. Σαμαράς και Καραμανλής, πάντως, αγκαλιάστηκαν και αλληλοασπάστηκαν, μαζί και οι σύζυγοι τους, στον χώρο της δεξίωσης, σε χαλαρό κλίμα και με αστεία μεταξύ τους.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στις αντιπαραθέσεις του προηγούμενου διαστήματος για την χωροθέτηση του ανδριάντα και καταδίκασε οποιαδήποτε προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης.
"Δεν είμαστε αγνώμονες, είμαστε ευγνώμονες απέναντι στον Κ. Καραμανλή", επισήμανε ο πρώην δήμαρχος, ενώ ο Αχιλλέας Καραμανλής και ο πρόεδρος της ΕΜΣ Νίκος Μέρτζος μίλησαν με συγκίνηση για τη σύνδεση του με τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.
Παρόντες ήταν ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Ιωάννης Γρίβας, από τη Ν.Δ. πρώην υπουργοί και βουλευτές, όπως οι Μολυβιάτης, Βαρβιτσιώτης, Παυλόπουλος, Λιάπης, Σιούφας, Μεϊμαράκης, Τραγάκης, Γκιουλέκας, Αντώναρος, Ιωαννίδης, Καλαφάτης, Ράπτη, Καράογλου, Τζίμας, Αναστασιάδης. Ο Γ. Καρατζαφέρης δεν μπόρεσε και τον εκπροσώπησε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Κολοκοτρώνης. Τη Ντ. Μπακογιάννη εκπροσώπησε ο βουλευτής Κώστας Κιλτίδης, ενώ ήταν και ο βουλευτής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Γιώργος Κοντογιάννης. Παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου