Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Αγριεύει» η σύγκρουση των υποψηφίων – Τα «όπλα» τους πριν από το debate

Κάθε μέρα και πιο έντονη είναι η πολιτική σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους πρόεδρους του Κινήματος να «ακονίζουν» τα μαχαίρια τους πριν από το σημερινό debate. Η των έξι διεκδικητών της ηγεσίας του Κινήματος με στόχο να συσπειρώσουν και να διευρύνουν το ακροατήριό τους για να περάσουν στον β´ γύρο και την ίδια ώρα να επιφέρουν πλήγματα στους συνυποψηφίους τους.

Τα «όπλα» των υποψηφίων

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εστιάσει στην δημοσκοπική άνοδο του κόμματος, θέλοντας να δείξει ότι είναι δικό επίτευγμα τα όσα καταγράφουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις. «Η μεγάλη ευκαιρία που είναι μπροστά μας, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη, αλλά είναι προϊόν της προσπάθειας που καταβάλαμε με τον κόσμο της παράταξης, που δεν έριξε γέφυρες ούτε έκανε δημόσιες σχέσεις με τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Αντίθετα, έδωσε πολιτικό και ιδεολογικό αγώνα», θα πει.

Παύλος Γερουλάνος: Θα αφήσει στην άκρη την κόντρα που ξέσπασε χθες με την Άννα Διαμαντοπούλου και θα εστιάσει στο όραμα που έχει για το κόμμα αλλά θα επαναλάβει ότι ο επόμενος πρόεδρος του Κινήματος πρέπει να είναι βουλευτής. «Έχουμε δει από εμπειρία, ότι ένα κόμμα του οποίου δεν είναι ο επικεφαλής μέσα στη Βουλή να δίνει τις μάχες, να συγκρίνεται και να τον βλέπουν απέναντι στον Πρωθυπουργό, έχει πολύ μεγάλη δυσκολία να πείσει ότι αύριο μπορεί να πάρει τα ηνία».

Νάντια Γιαννακοπούλου: Οι τελευταίες της παρεμβάσεις δείχνουν ότι θα πάει σε μέτωπο κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. «Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει στη δεύτερη θέση των δημοσκοπήσεων, πλην όμως μόνο επειδή έχει κατρακυλήσει στην τρίτη ή και πιο χαμηλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς εκείνο να κερδίζει μονάδες.Καλώ όλους τους προοδευτικούς Έλληνες που θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα, να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές σπάζοντας μηχανισμούς & συστήματα, παίρνοντας το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους».


Άννα Διαμαντοπούλου: Κριτική κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά της διαχείρισης που έχει κάνει σε σοβαρά ζητήματα το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κάνει η Άννα Διαμαντοπούλου. «Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή απέτυχε σε όλα τα επίπεδα πολιτικής. Αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα με επικοινωνιακό τρόπο. Ο κόσμος το ζει στην τσέπη του, το ζει ο νεαρός και η νεαρή κοπέλα, οι οποίοι ναι, έχουν δουλειά, αλλά παίρνουν 600 και 700 ευρώ. Υπάρχει η κοινωνική αντιπολίτευση. Το κόμμα που θα πει ναι, εγώ είμαι εδώ και θα έρθω αύριο να αντιμετωπίσω τη Νέα Δημοκρατία στα ίσα, δεν υπάρχει. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει η ελπίδα για τους νέους. Και για όλη την Ελλάδα! Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, Δυναμώνουμε την Κοινωνία

Χάρης Δούκας: Ο δήμαρχος Αθηναίων θα υποστηρίξει ότι μπορεί να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ, Κίνημα με κάπα κεφαλαίο, ενώ θα απαντήσει και στα «πυρά» που δέχεται από τους συντρόφους του την «διπλή ιδιότητα». “Θέλουμε την υπέρβαση, για μια μεγάλη παράταξη που θα κερδίσει τις εκλογές ή μας αρκεί ένα κλειστό και φοβικό κόμμα, βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη; Αυτό είναι το δίλημμα στις 6 του Οκτώβρη. Πρέπει να κοιτάξουμε ξανά στα μάτια τους πολίτες. Να ενώσουμε δυνάμεις στην κοινωνία. Να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ νέα πλειοψηφική ορμή».


Μιχάλης Κατρίνης: Για την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά μεγάλο θα μιλήσει ο Μιχάλης Κατρίνης καταθέτοντας το πολιτικό του μανιφέστο. «Κάποιοι θέλουν να είναι χαμηλά ο πήχης για το ΠΑΣΟΚ. Τους βολεύει ένα μικρό ΠΑΣΟΚ για να μπορούν να το ελέγχουν και να το διαχειριστούν σύμφωνα με τις προσωπικές τους στρατηγικές. Για αυτό και αποφεύγουν κάθε συζήτηση για πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ που οδηγούν σε μια μεγάλη παράταξη. Θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο από τους ίδιους κόμμα. Για αυτό και δεν τοποθετούνται ξεκάθαρα, όπως εγώ, στο ενδεχόμενο να μετατραπεί το ΠΑΣΟΚ σε μικρό κυβερνητικό εταίρο, μιας επιχείρηση διατήρησης της Νέας Δημοκρατίας στη κυβέρνηση και του κ. Μητσοτάκη στη θέση του Πρωθυπουργού».
https://www.topontiki.gr/2024/09/24/pasok-agrievi-i-sigkrousi-ton-ipopsifion-ta-opla-tous-prin-apo-to-debate/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου