Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρώτο άτυπο debate των υποψηφίων – Τι θα πουν οι διεκδικητές στην Κεντρική Επιτροπή

Με την προίκα των υπογραφών να αγγίζει τις 62.000 υπογραφές και όλα να δείχνουν ότι η συμμετοχή στην κάλπη της 6ης Οκτωβρίου θα είναι μεγάλη προσέρχονται στην μεγάλη Ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή οι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ. Σε λίγη ώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας οι διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος θα προχωρήσουν στο πρώτο τους άτυπο debate, κάθως θα μιλούσουν στην ανοιχτή εκδήλωση του κόμματος καταθέτοντας τις ιδεολογικές και πολιτικές τους πλατφόρμες.
Τι θα πουν οι υποψήφιοι
Η σημερινή συνεδρίαση έχει σκοπό εκτός από την κατάθεση των πλατφορμών των υποψηφίων να δώσει και ένα τέλος σ’ όλα τα διαδικαστικά ζητήματα που είχαν ανοίξει όλο το προηγούμενο τέλος.

Και οι έξι υποψήφιοι θα προσπαθήσουν να στείλουν μέσα από τις ομιλίες τους πως το πιο σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ είναι να διατηρηθεί το ενωτικό κλίμα των τελευταίων ημερών. Άλλωστε στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν κάθε δικαίωμα να χαμογελούν καθώς οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν παγιωμένους στη δεύτερη θέση του κόμματος.

Όπως προκύπτει από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, τις συνεντεύξεις τους αλλά και τις συναντήσεις που έχουν με τον κόσμο του Κινήματος οι υποψήφιοι πρόεδροι αναμένεται να αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ισχυρή ελληνική περιφέρεια, πρόσβαση σε φθηνή και ποιοτική κατοικία, αποτελεσματική προστασία του εισοδήματος των πιο ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων, μέτρα-ασπίδα έναντι της ακρίβειας, σύγχρονο κοινωνικό κράτος, νέο παραγωγικό πρότυπο, έμπρακτη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη».

Παύλος Γερουλάνος: «Mαζί μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα νέο σχέδιο για τη χώρα που θα δώσει στην πατρίδα μας προοπτική. Ενα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Τρεις αξίες που πρέπει και αποτελούν το θεμέλιο κάθε κοινωνικού συμβολαίου του ΠΑΣΟΚ: είναι ένα σχέδιο πατριωτικό, ανθρωποκεντρικό, σοσιαλιστικό».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Η υποψηφιότητά μου στηρίζεται στην ανάγκη νέας ορμής, καθαρών θέσεων και αυτόνομης πορείας, ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ σε δύναμη με κυβερνητική προοπτική

Άννα Διαμαντοπούλου: «Να μπει η Ελλάδα μέσα στις πρώτες πέντε χώρες στην ψηφιακή εποχή. Ισχυρό κράτος, παραγωγική αναδιάρθρωση, δημοκρατία, αναδιανομή του πλούτου και κοινωνικό κράτος».

Χάρης Δούκας: «Μείωση των ανισοτήτων και της φτώχειας, ενεργειακή και ψηφιακή δημοκρατία, αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης, βιώσιμο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου, προαγωγή της γνώσης, της παιδείας και του πολιτισμού, ασφάλεια έναντι των πολλαπλών κινδύνων που οδηγούν σε κρίσεις και καταστροφές».

Μιχάλης Κατρίνης: «Οσοι θέλουν να ηγηθούν του κόμματος θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρη θέση για το μέλλον. Εγώ ξεκάθαρα δεν συζητώ καμία προοπτική συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να γίνει μια “ευρύχωρη” πολυσυλλεκτική παράταξη».
Τι θα γίνει με το Debate;

Οι ημερομηνίες της διεξαγωγής του debate παραμένουν στον «αέρα» καθώς τα επιτελεία δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει για τον χρόνο. Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι η τηλεοπτική μάχη των υποψηφίων θα γίνει και μάλιστα σε δύο φάσεις. Μία πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών και η επόμενη για τον δεύτερο γύρο. Οι έξι υποψήφιοι έχουν κληθεί μέσω των εκπροσώπων τους, να συμφωνήσουν κατ’ αρχάς στην ημερομηνία και έπειτα στους όρους της τηλεμαχίας. Εφόσον συμβεί αυτό τότε θα υπάρξει αίτημα προς την ΕΡΤ προκειμένου να τους «φιλοξενήσει» στη δημόσια συχνότητα. Η πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη έχει πει πως η τηλεμαχία θα πρέπει να γίνει την προτελευταία εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές κάλπες. Μία πιθανή ημερομηνία είναι αυτή της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου και τα επιτελεία την επεξεργάζονται ως πιθανή.
https://www.topontiki.gr/2024/09/15/pasok-to-proto-atipo-debate-ton-ipopsifion-ti-tha-poun-i-diekdikites-stin-kentriki-epitropi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου