Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Προς ΚΠΕ την Κυριακή, με έξι υποψηφίους προέδρους το ΠΑΣΟΚ

Σε μία ...επίδειξη ισχύος, επιδόθηκαν χθες οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, που κατέθεσαν τις απαραίτητες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς τους στην ΕΔΕΚΑΠ.

Ειδικότερα, από τις 20.000 υπογραφές της διαδικασίας το 2021, οπότε και εξελέγη πρόεδρος, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τώρα 24810 υπογραφές μελών του κόμματος και 170 μελών της ΚΠΕ, αποδεικνύοντας ότι ελέγχει απόλυτα το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος και χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη βάση του κόμματος.

Από κοντά, ο Χάρης Δούκας που κατέθεσε 99 συν μία υπογραφές μελών της ΚΠΕ, αφού θεωρητικά η δική του υπογραφή δεν μπορεί να ληφθεί υπόψην, σε μία επίσης πάντως προσπάθεια επίδειξης ισχύος και μάλιστα σε στελεχιακό επίπεδο, από τον δήμαρχο Αθηναίων.

Πάνω από 8000 υπογραφές μελών του κόμματος κατέθεσε ο Παύλος Γερουλάνος, και 7000 η Άννα Διαμαντοπούλου, που σύμφωνα με συνεργάτες της έχει κι άλλες, πλην όμως είναι χειρόγραφες. Αντιστοίχως, 8500 υπογραφές κατέθεσε η Νάντια Γιαννακοπούλου και 14.000 υπογραφές (στις οποίες πάντως περιλαμβάνονταν και υπογραφές χιλιάδων πολιτών που δεν είναι μέλη του κόμματος) ο Μιχάλης Κατρίνης.

Σε αυτό το πλαίσιο, και στη βάση της πρότασης που έκανε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, και προκειμένου να αποφεχθούν «παρατράγουδα», η ΕΔΕΚΑΠ αναμένεται να εγκρίνει ομόφωνα τις έξι υποψηφιότητες, όσων δηλαδή κατέθεσαν τις απαιτούμενες υπογραφές και άπαντες να δεσμευθούν ότι συμφωνούν με αυτή τη διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση, επόμενος σταθμός είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, με ...ανοιχτή σύνθεση πάντως, αφού θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα μπορεί να προσέλθει κόσμος, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο ΣΕΦ και την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», προκειμένου οι υποψήφιοι πια να παρουσιάσουν τις προγραμματικές τους θέσεις, επί των οποίων επιθυμούν και να κριθούν.

Εκτός κούρσας μένει προφανώς, ο Γιάννης Κανελλάκης, που για ...ιδεολογικούς λόγους κατά τον ίδιο, αρνήθηκε να καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς του. Το επιχείρημά του περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, καταρρίπτεται ασυζητητί από την Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένου ότι η όλη διαδικασία έχει οριστεί έτσι ώστε να είναι σύννομη με τη νομοθεσία περί GDPR.
https://www.matrix24.gr/2024/09/pros-kpe-tin-kiriaki-me-exi-ipopsifious-proedrous-to-pasok/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου