Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Αγωνιστικά μέτωπα στα εργασιακά στήνει ο Περισσός

Σε αντιπολιτευτικούς ρυθμούς κινείται το ΚΚΕ με αιχμή τα εργασιακά και συγκεκριμένα την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας, την ψηφιακή κάρτα και την ερμηνευτική εγκύκλιο για την ευέλικτη εργασία.

Ο Περισσός χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» αυτές τις εξελίξεις στο μέτωπο των εργασιακών και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται από σωματεία και ομοσπονδίες με αίτημα την απόσυρση της εγκυκλίου για την ευέλικτη εργασία και το φρένο στην υλοποίηση της εξαήμερης εργασίας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως καλώντας ουσιαστικά σε απόσυρση της εγκυκλίου.
Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, η δυνατότητα για την ευέλικτη προσέλευση εργαζομένων έως και 120 λεπτά επιτρέπει στους εργοδότες να επιμηκύνουν τα ωράρια και να καλύπτουν τα ίχνη της υποδηλωμένης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών.

Άλλα μεγάλα μέτωπα που στηρίζει το ΚΚΕ είναι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ – χτες ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα συμμετείχε στη σύσκεψη των εργαζομένων στη Λάρυμνα – αλλά και οι απεργοί μεταλλωρύχοι στις Σκουριές, τους οποίους επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ο γενικός γραμματέας.

Στο μεταξύ το ΚΚΕ τοποθετήθηκε και για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των ευρωπαϊκών εκλογών με το βλέμμα στις εγχώριες διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό και κυρίως στην Κεντροαριστερά.

Το ΚΚΕ κατηγορεί ουσιαστικά τη σοσιαλδημοκρατία και το φιλελεύθερο Κέντρο ότι ευθύνονται για την άνοδο της Ακροδεξιάς, εξαιτίας των πολιτικών που έχουν στηρίξει.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση:

«Οι πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτές της σοσιαλδημοκρατίας και των φιλελεύθερων, που εδώ και χρόνια έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος του γαλλικού λαού και στη στήριξη της στρατηγικής της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, όχι μόνο δεν μπορούν να αποτελέσουν αντίβαρο σε ακροδεξιές αποκρουστικές υποψηφιότητες τύπου Λεπέν, αλλά ουσιαστικά με την πολιτική τους, που βαφτίζουν ως “δημοκρατική” και “προοδευτική”, σπρώχνουν δυσαρεστημένες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις σε τέτοια κόμματα, που εμφανίζονται με “φιλολαϊκό μανδύα”. Ουσιαστικά προτείνουν τον ίδιο δρόμο που έχει οδηγήσει στην ενίσχυση της Ακροδεξιάς στη Γαλλία και αλλού».

«Απάντηση τόσο στην Ακροδεξιά όσο και σε νέα ψευτοδιλήμματα περί “αντίδρασης” και “προόδου”», αναφέρει το ΚΚΕ, «μπορεί να δώσει μόνο ένα ανερχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα, η ίδια η ταξική πάλη, που θα βάλει στο στόχαστρο τις αιτίες που γεννούν αυτά τα αντιδραστικά πολιτικά ρεύματα, την Ε.Ε., τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους».

Τέλος, το ΚΚΕ επιμένει στη γραμμή ότι «πραγματικός αντίπαλος της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της αντιλαϊκής της πολιτικής είναι οι αγώνες του λαού που βρίσκονται σε εξέλιξη και στους οποίους το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις» και όχι τα «κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας», που βρίσκονται σε παρατεταμένη περιδίνηση εξαιτίας της «διαχρονικής τους ταύτισης» με τις πολιτικές της Ε.Ε. που εφαρμόζει η Ν.Δ.
https://www.topontiki.gr/2024/07/05/agonistika-metopa-sta-ergasiaka-stini-o-perissos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου