Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Αρχιεπ. Eλπιδοφόρε... Πράξε ΤΩΡΑ γιά την ελληνική Παιδεία ή φύγε

Το μεγάλο, τεράστιο πρόβλημα του Ελληνισμού ΗΠΑ (Ομογένειας), είναι γνωστό τα τελευταία 25 χρόνια. Λέγεται ''ελληνική Παιδεία''.

Το ''Κ'', με αρκετά άρθρα, το επισημαίνει από τέλη '90. Φαινόταν ότι η μονιμότητα στις Οργανώσεις άχρηστων και κομπλεξικών (ενδεικτικά τα χάλια με την διάλυση, της -σε εμφύλιο- ''Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης'') και η απραξία-αχρηστία Αρχιεπισκοπής, θα οδηγούσαν, μοιραία στην άθλια και απογοητευτική σημερινή κατάσταση.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), ''θυγατρική εταιρία-επιχείρηση'' του πατριαρχείου Κων/πολης, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ απαξίωσε την ελληνική Παιδεία και ο άχρηστος, ανίκανος αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, έκλεισε ελληνικά σχολεία και διάλυσε την Ομογένεια.

Οι 'Ελληνες μετανάστες έχτισαν εκκλησίες και σχολεία (500+ στις ΗΠΑ), γιά την οικογένειά τους, γιά τα παιδιά και εγγόνια τους... ΔΕΝ έχτισαν γιά να ''αρπάξει'' (περιουσίες, κτίρια κλπ) η μη κερδοσκοπική εταιρία- επιχείρηση ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής'' ή γιά να ''αποφασίζει'' γιά την τύχη τους ένα τουρκικό 'Ιδρυμα (πατριαρχείο) στην Κων/πολη. Δεν έφτιαξαν τυχαία σχολεία σε κάθε ενορία-κοινότητα, ήθελαν να παραμείνουν 'Ελληνες παιδιά και εγγόνια.

Το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή απαξίωσε ή έκλεισε τα ελληνικά σχολεία, πιστοποιεί ότι είναι βρώμικη, απατεωνίστικη επιχείρηση, που ΔΕΝ ενδιαφέρεται γιά την ύπαρξη -μελλοντική- του Ελληνισμού στις ΗΠΑ. Και τα τελευταία 25 χρόνια, έχουμε ζήσει έντονα το γεγονός του αφελληνισμού των εκκλησιών μας και την ''αρπακτική'' πολιτική πατριαρχείου, Αρχιεπισκοπής με την πολιτική τους ''ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ''.

Σημ.: Η Οργάνωση φιλελλήνων ΑΗΕΡΑ, ονομάζεται ''Αμερικάνικη-Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική 'Ενωση''. Η προσφορά της στην ελληνική ''εκπαίδευση''-Παιδεία, ΜΗΔΕΝΙΚΗ.... Ντροπή τους. Η εξευτελισμένη Οργάνωση ''νεογενίτσαρων-νεοραγιάδων'', δεν δημιούργησε έστω ένα νηπιαγωγείο ελληνικού ενδιαφέρντος στις ΗΠΑ. Θαυμάστε την...

Η άσχημη πορεία με τις ανθελληνικές προθέσεις του τουρκικού Ιδρύματος ''πατριαρχείο Κων/πολης'', φάνηκε τέλη '90. 'Οταν ο ελληνόψυχος αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων, κατάφερε να συνενώσει όλες τις ομογενειακές Οργανώσεις γιά να έχουν μία φωνή στην Ουάσιγκτον (με μία Οργάνωση με όνομα Η.Α.L.O.) και εκδήλωσε την πρόθεσή του να αναβαθμίσει την ελληνική Παιδεία, με πράξεις.

Φυσικά, με συνοπτικές διαδικασίες το τουρκικό ίδρυμα ''πατριαρχείο Βαρθολομαίου'', βλέποντας ότι δεν θα γινόταν ο... αφελληνισμός (που συνέφερε την Τουρκία), τον ''αντικατέστησε'' με τον άβουλο και άχρηστο Δημήτριο. Mε την σύμπραξη του διαχρονικού ''προβοκάτορα'', της εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας, Νέας Υόρκης.

Γιά τις θλιβερές, διεφθαρμένες και ενοχλητικά αδιάφορες ελληνικές κυβερνήσεις, δεν χρειάζονται σχόλια, επειδή, ως απόδημος Ελληνισμός, γνωρίζουμε τα διαχρονικά και επιζήμια χάλια τους, αφού μας ''παραχώρησαν'' ως... ''διασπορά''(!!!) στο ''φιλελληνικό 'Ιδρυμα Τουρκίας'', του φιλοχρήματου Βαρθολομαίου.

Σήμερα, η κατάσταση χειροτερεύει.

Τα ελληνικά σχολεία, απογευματινά και άλλα στις ενορίες-κοινότητες εκτός Νέας Υόρκης, έκλεισαν. Τα κτίρια κατάντησαν νεκρά ''ντουβάρια''. Οι ενορίες πιέζονται αφόρητα γιά περισσότερο χρήμα στους διεφθαρμένους, αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτες.

Ο αρχεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αρέσκεται να σπαταλά το χρήμα της ενοριών της Ομογένειας, γιά καλοπέραση, βόλεμα ημέτερων, ταξίδια κλπ. Δεν δίνει δεκάρα, ως τυχοδιώκτης (με βλέψεις γιά... ''οικουμενικός πατριάρχης''), γιά την ελληνική Παιδεία,

Δεν τον ενδιαφέρει η συνέχιση του Ελληνισμού στις ΗΠΑ. Σαχλαμαρίζει με απατεώνες και τυχοδιώκτες, που υποτίθεται ασχολούνται με την ελληνική Παιδεία, σαν την γραφική πρόεδρο Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, που δηλώνει κάτοχος... 5 πτυχίων, με στόχο την εξαπάτηση της Ομογένειας.

Πέντε χρόνια έργο ΜΗΔΕΝ. Μόνο αστείες, ασοβάρευτες -χωρίς ουσία, αποτέλεσμα- αρχιεπισκοπικές εκδηλώσεις με κούφιες εξαγγελίες και λοιπές γραφικότητες, περί Παιδείας, γιά παραπλάνηση, που υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Αν πραγματικά ήθελε ο αρχιεπίσκοπος, θα έκανε το αυτονόητο: Θα απαιτούσε από όλες τις ενορίες-κοινότητες ανά τις ΗΠΑ, να ανοίξουν ΤΩΡΑ τα σχολικά κτίρια που είναι κλειστά και να ζητήσουν εθελοντές γιά διδασκαλία παιδιών ελληνικών οικογενειών, έστω λίγες ώρες την εβδομάδα. Σε κάθε παροικία μας, υπάρχουν απόφοιτοι ελληνικών γυμνασίων γιά να διδάσκουν εθελοντικά.

Η ολική απραξία με γελοίες δικαιολογίες, πιστοποιεί αυτό που φοβόμαστε: Στόχος της απάτης ''πατριαρχείο Κων/πολης'' με αρχηγό τον φιλοχρήματο ''φιλέλληνα'' Βαρθολομαίο, μέσω της θυγατρικής επιχείρησης ''Αρχιεπισκοπή Αμερικής'', είναι η υλοποίηση της πολιτικής Τουρκίας ''νεκρώστε τον Ελληνισμό ΗΠΑ, να μην έχει συνέχεια''.

Φυσικά, με την σύμπραξη των χρήσιμων ηλίθιων Αθήνας.

Γνωρίζουμε -τώρα- άριστα την πολιτική Βαρθολομαίου και Ελπιδοφόρου. ΔΕΝ μπορούν να μας εξαπατούν άλλο.

Και λέμε στον Ελπιδοφόρο: 'Η πράξε τώρα ή φύγε... Αρκετά με τις απραξίες και σαχλαμάρες σου. 'Οχι άλλα παιχνίδια με την χρήση της Ομογένειας, γιά προσωπικά σου οφέλη. Δεν είμαστε όλοι οι Ομογενείς σαν τους καραγκιόζηδες ''νεοραγιάδες-νεογενίτσαρους άρχοντες πατριαρχείου'', ούτε σαν τον γραφικό πρόεδρο ΑΧΕΠΑ.

Ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, φαίνεται ότι θα μείνει στην ιστορία, ως ο ''νεκροθάφτης ελληνικής γλώσσας- Παιδείας'' στις ΗΠΑ.
https://kalami.us/2024/omogeneia/elpis-ellhnikh-paideia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου